MotoGP: Marc Márquez már Barcelonában várja az operációt

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2020.07.20. 17:57
null
Márquez tekintete a rajtrácson mintha előrevetítette volna, hogy mit várhatunk majd tőle (Fotó: Boksz Repsol)
Vasárnapi hatalmas bukása után Marc Márquez hétfő dél körül magángéppel megérkezett Barcelonába menedzsere, Emilio Alzamora, segítője, José Luis Martinez és az operációt kedden elvégző dr. Xavier Mir kíséretében.

 

A spanyolt ezen a hétvégén biztosan nem láthatjuk versenyezni, és a felvételeket elnézve nemcsak az egyértelmű, hogy jelenleg is nagy fájdalmai vannak, hanem azt is nehéz elképzelni, hogy három hét múlva Brnóban ismét motoron látjuk majd.

Persze a nyolcszoros világbajnok esetében semmit sem zárhatunk ki, és ahogy tőle, úgy számos versenytársától láthattunk már csodát az elmúlt években.

Az biztos, hogy amint engedélyt kap rá, megkezdi majd a rehabilitációt, fizikoterapeutája, aki az elmúlt két téli szezont is vele töltötte, hol az egyik, hol a másik vállán dolgozva a műtétek után, ma reggel már azt tanulmányozta, hogy felkartörés után mi a leghatékonyabb módja és eszköze a gyógyulási folyamat felgyorsításának.

Habár a csapat tegnapi sajtóközleménye ennek az ellenkezőjét állította, a MotoGP orvosigazgatója, dr. Ángel Charte elmondta, Márquez mellkasi traumát szenvedett a kartörésen felül, és szedálni kellett őt a hatalmas fájdalom miatt.

Úgy tűnik, hogy a keringést nem érinti a sérülés, de ennek ellenére heteket vehet majd igénybe a gyógyulás. (Egy átlagos ember esetében hónapokról beszélnénk... – a szerk.)

A műtétet végző dr. Mir ma reggel a Catalunya Radiónak nyilatkozva elmondta, a cél az, hogy Brnóban visszatérhessen Márquez.

„Ha az orsóideg nem sérült, stabilizálni tudjuk a törést, és Márquez előbb térhet vissza. Ha az ideg is érintett, az három-négy héttel is meghosszabbíthatja a gyógyulást.”

Marc csapata már tegnap összecsomagolt, lebontotta a bokszot, ma reggel pedig mindenki hazautazott a családjához Jerezből, azaz biztos, hogy a Repsol Honda senkivel sem helyettesíti a spanyol versenyzőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik