MotoGP: Marc Márquez akár a teljes idényt kihagyhatja

Vágólapra másolva!
2020.08.22. 18:34
null
Marc Márquez felkarjának teljes gyógyulásáig még hónapok telnek el (Fotó: DPPI)
Hetek óta egyre több pletyka kering a depóban, illetve egyre több tény utal arra, hogy Marc Márquez sérülése súlyosabb annál, mint amit elárulnak a HRC és a csapat részéről. Ma ezen találgatások végére akart pontot tenni (?) az istálló egy sajtóközleménnyel, amiből kiderül, hogy csak a teljes gyógyulás után láthatjuk majd újra motoron a nyolcszoros világbajnokot, és ez biztosan nem Misanóban lesz.

„Marc Marquez gyógyulása a következő hetekben folytatódik. A MotoGP-világbajnok a HRC-vel közösen számos specialistával egyeztetett a jobb felkarcsontsérülés kapcsán, amit Marc július 19-én szenvedett el a Spanyol Nagydíjon, és összehasonlították a véleményeket. Ennek eredményeként a felek úgy döntöttek, hogy változtatnak a felépülés tervezett folyamatán. Márqueznek és a Repsol Honda csapatnak is az a célja, hogy Marc akkor térjen vissza a világbajnokságba, amikor teljesen felgyógyult a Jerezben elszenvedett komoly sérülésből. Becslések szerint nagyjából két-három hónapot is igénybe vehet, amíg Marc ismét felülhet RC213V motorjára. A HRC nem tűzött ki semmilyen időpontot a regnáló világbajnok visszatérésére és továbbra is tájékoztat majd a gyógyulás előrehaladtáról” – szól a sajtóközlemény.

A három hónapos prognózis éppen egybevág a bajnokság idei utolsó futamának dátumával, amit november 22-én rendeznek Portimaóban, egy, a MotoGP-s pilótáknak ismeretlen terepen.

Az egy hónappal biztatóbb előrejelzés alapján pedig Aragóniában láthatnánk őt újra motorra ülni.

Több jel is utalt arra, hogy Márquez gyógyulása lassabban halad a tervezettnél. Múlt vasárnap a bajnok által megosztott fényképen látni lehetett, hogy be van kötve az egész karja, ami pár nappal a második műtét után még nem így volt.

null


Az nso.hu munkatársa azt is kiderítette, hogy Márquez fizioterapeutája nincs a spanyol mellett, és Marcnak egyelőre semmi más feladata nincs, mint a pihenés.

Az alábbi videóban munkatársunk arról is beszélt már nyolc nappal ezelőtt, hogy mi lehet a nagy csend hátterében és mi is okozhatta az igazi gondot. Ezzel egybevág a mai sajtóközlemény azon része, hogy több szakemberrel is egyeztettek, és már nem bíznak az eddigi orvosokban százszázalékosan...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik