Márquez edzésben

 

A rehabilitáció ugyan jól halad, de a teszteken, és megkockáztatjuk, az év első versenyein még biztosan nem lesz olyan formában a hétszeres bajnok, mint amit megszokhattunk tőle.

 


 

És akkor nézzük, mit alkotott új csapattársa, Jorge Lorenzo.

Először is ő is átesett egy műtéten még december elején. A mallorcainak még Aragóniában sérült meg a jobb lába (majd Thaiföldön ismét hatalmasat bukott), és egy csontszilánk maradt a talpában, azt kellett eltávolítani. Neki sem telt tehát a szokott módon a téli szünete és a felkészülési időszak eleje.

Ha ez nem lett volna elég, tegnap Verona mellett motorozott Olaszországban, amikor bukott és eltört a bal kezében a sajkacsont.

Ma egy úgynevezett minimálisan invazív technikával (azaz, amikor nem ejtenek nagy vágást a beavatkozás során) megműtötték Lorenzót és egy titánium csavarral rögzítették a sérült csontot.

A HRC csapat ma az is megerősítette, hogy Lorenzo kihagyja a február 6-8. közötti sepangi tesztet és csak 23–25. között ül majd motorra a katari teszten.

Lorenzo a műtét után

A HRC csapat bemutatóján és az új motor leleplezésén, amire két nap múlva kerül sor Madridban, Lorenzo is részt vesz.

Az eseményt ezen a linken bárki megtekintheti élőben.

Ezzel ők lesznek a második alakulat, akik megmutatják az idei motort, hiszen Lorenzo korábbi csapata, a Ducati (idei nevén Mission Winnow Ducati) három napja már lerántotta a leplet nagy vörös ördögről.

Az eseményt itt lehet visszanézni. 


Azt már tudjuk, hogy milyen lesz Lorenzo előző csapatának motorja idén. De vajon, hogy fog kinézni a HRC Honda? Két nap múlva kiderül