MotoGP: Jorge Lorenzo bejelentette visszavonulását

Vágólapra másolva!
2019.11.14. 15:11
null
Jorge Lorenzo bejelentette visszavonulását (Fotó: AFP)
Csütörtökön Valenciában az ötszörös világbajnok Jorge Lorenzo bejelentette, hogy visszavonul a gyorsaságimotoros-világbajnokságtól.

„Azért vagyunk itt, hogy elmondjam nektek, ez lesz az utolsó versenyem – kezdte könnyes szemmel a 68-szoros futamgyőztes Lorenzo a sajtótájékoztatót, amelyen nemcsak újságírók ültek vele szemben, hanem a versenyzőtársak is. – Négy fontos nap van egy versenyző életében. Az első verseny, az első győzelem, az első világbajnoki cím és a visszavonulás napja. Nem mindenkinek adatik meg mindegyik, én azok közé tartozom, akiknek sikerült.”

A 32 éves Jorge Lorenzo 2002-ben 15 évesen mutatkozott be a 125 köbcentiméteres kategóriában, első versenye, a jerezi Spanyol Nagydíj pénteki edzésein még nem vehetett részt, mert csak szombaton lett 15 éves, és az életkori korlátozás miatt csak akkor ülhetett motorra. 2006-ban és 2007-ben a 250-es kategória világbajnoka lett, a következő évet a MotoGP-ben kezdte a Yamahánál Valentino Rossi csapattársaként.

Kilenc idényt töltött a japán gyárnál, 2010-ben, 2012-ben és 2015-ben világbajnok lett, Marc Márquez királykategóriás debütálása óta egyedül neki sikerült legyőznie az összetettben honfitársát. 2017-ben a Ducatihoz került, de a sikertelensége miatt a Hondához szerződött – a csapatváltás bejelentése után robbanásszerűen javult a formája, de nem volt visszaút.

A Hondánál megint visszaesett, a legjobb tízbe sem tudott bekerülni egyik versenyen sem, főleg az újabb vb-címe felé robogó csapattársához, Márquezhez képest volt reménytelen a szereplése. Sérülés is hátráltatta, az idény utolsó szakaszában a mezőny hátsó felében motorozott, és amikor bejelentették, hogy sajtótájékoztatót tart Valenciában, mindenki tudta, mi fog következni.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Kovács Nikolett

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik