MotoGP: Jerez előtt már biztosan nem indul el a szezon

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2020.03.11. 18:19
null
Az Argentin Nagydíjat is elhalasztották (Fotó: AFP)
Lassan már az a hír, ha nem kell újabb futamot halasztani a koronavírus terjedése miatt. A tegnapi módosított naptáron még meg sem száradt a tinta, itt az újabb frissítés. Az Argentin Nagydíjat is elhalasztották, naná hogy novemberre...

 

Az argentin futamot április 19-én rendezték volna meg, de miután a FIM tegnap bejelentette, hogy az MXGP szintén argentin fordulóját elhalasztják az argentin kormány korlátozó intézkedései miatt, várható volt, hogy a gyorsaságimotoros-világbajnokság is hasonló sorsra jut.

A Termas de Río Hondó-i versenyt november 20–22-re helyezték át, ami azt jelenti, hogy a Valenciai Nagydíjat újabb egy héttel későbbre tolták el. Jelen állás szerint (és ezt erősen hangsúlyoznánk) tehát 10 hét alatt 8 futamot rendeznek meg az év végén, míg az azt megelőző 11 futam, 20 hét alatt pörög majd le.

Jerez előtt tehát minden bizonnyal nem kezdődik el a királykategória szezonja, amelyre még közel két hónapot kell várnunk. Talán az alábbi kép még látványosabban szemlélteti, hogy mi vár a versenyzőkre a mostani naptár szerint.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik