MotoGP: ijesztő bukás, lángoló motor és sebességrekord Mugellóban

Vágólapra másolva!
2018.06.02. 08:45
null
Andrea Dovizioso megdöntötte a sebességrekordot (Fotó: AFP)
Eseménydúsan telt a MotoGP Olasz Nagydíjának második szabadedzése. Andrea Dovizioso megdöntötte a sebességrekordot, amikor 356.4 km/h-val száguldott a célegyenesben. A korábbi csúcs 354.9 km/h volt, amit Andrea Iannone állított fel szintén egy gyári Ducatin még 2016-ban.

Iannone azóta egy Suzukin repeszt (legalábbis idén év végéig), az utóbbi időben igen eredményesen. Tegnap mindkét szabadedzést megnyerte Mugellóban, a napvégi összesítésben Maverick Viñales, Marc Márquez és Johann Zarco követte őt, de az első 10 versenyző egy másodpercen belül teljesített.

Egyelőre top tízen kívül van Andrea Dovizioso, Dani Pedrosa és Álex Rins is, akiknek ma reggel nagyon oda kell tenni magukat, ha egyből a Q2-ben szeretnék látni magukat.

Reggel nyolckor egyelőre hatalmas köd telepedett a pálya fölé, ami még okozhat gondokat.

A második szabadedzést egyébként kétszer is megszakították piros zászlóval. Először Michele Pirro bukott hatalmasat az egyes kanyarban, pontosabban a célegyenes végén. Elsőre nagyon ijesztőnek tűnt a helyzet, néma csendben várta mindenki az első orvosi híreket. Az esés pontos okát még nem tudni, de kívülről úgy tűnt, hogy az egyenesben lévő bukkanó miatt elmehetett a fék a Ducatin, Pirro többször rányúlhatott, utoljára már teljes erővel, ami blokkolta az első kereket, a pilóta pedig három méteres magasságból csapódott az aszfaltra.

A videót elnézve tényleg isteni szerencse, hogy csak a válla ugrott ki (ezt még a pályán vissza is tették neki), és megúszta egy agyrázkódással és jó néhány zúzódással.



Ahogy esti posztjában írta: „Egy jollyt ma kijátszottam a pakliból. Egy kicsit leharcolt vagyok, de kemény bőröm van.” Tényleg kemény, akárcsak egy krokodilé.

Az edzés újraindítása után nem sokkal Dovizioso motorja füstölt el a célegyenesben, majd kapott lángra, szóval a vörösöknek tényleg nehéz napjuk volt.

Moto2-ben Joan Mir várja az élről a mai folytatást, míg Moto3-ban Jorge Martín volt a leggyorsabb pénteken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik