Moto2: kirúgták az életveszélyes sportszerűtlenséget elkövető motorost

Vágólapra másolva!
2018.09.10. 13:12
null
Romano Fenati az augusztusi spielbergi versenyen (Fotó: AFP)
Kirúgták csapatától a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i nagydíján életveszélyes sportszerűtlenséget elkövető Romano Fenatit. Korábban már bejelentették a motoros jövő évi csapatát, de az MV Agusta első embere közösségi oldalán jelezte: azon lesz, hogy minden létező módon megakadályozza a szerződtetését. Nem sokkal később hivatalos közlemény is született, amelyben megerősítik, megszüntették a jövő évre szóló megállapodását.

 

A 22 éves versenyző kirúgását jelenlegi csapata a hivatalos oldalán, rövid közleményben jelentette be.

„A felelőtlen viselkedése veszélyeztette egy másik versenyző életét, és ez megbocsáthatatlan. A versenyző ettől a pillanattól kezdve nem tagja a Marinelli Snipers csapatnak. A csapat, Marinelli Cucine, a Rivacold és az összes szponzor, akik őt támogatták, elnézést kérnek minden szurkolótól.”

Fenati korábban már megegyezett a jövő évi új csapatával, az MV Agusta Moto 2-vel, de az elnök, Giovanni Castiglioni Instagram-oldalán azt posztolta, hogy az olasz versenyző mégsem lesz a csapatának tagja. Indoklás:

„Ez volt a legrosszabb és a legszomorúbb esemény, amit valaha láttam motorversenyen. Egy sportember sohasem viselkedik így. A létező összes módon megpróbálom megakadályozni, hogy létrejöjjön a szerződés. Nem lesz egyezség, mert nem képviseli a cégünk által képviselt értékeket.”

Nem sokkal később hivatalos közlemény is született, amelyben megerősítik, megszüntették Fenati jövő évre szóló megállapodását.

Plusz érdekesség a történetben, hogy jövőre pont Stefano Manzi lett volna Fenati csapattársa, akivel szemben a hétvégén szabálytalankodott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik