Moto2: Bagnaia legnagyobb riválisa mögött célba érve nyert vébét

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2018.11.04. 07:52
null
Francesco Bagnaiát a csapata is megünnepelte (Fotó: AFP)
Valentino Rossi akadémiája egy bajnoki címet elveszített (Marco Bezzecchi is a kilencszeres világbajnok és csapata kezei közül készül versenyről versenyre), de egy másikat megnyert, és nem ez volt az egyetlen oka az ünneplésre a Moto2-es futamot követően.

 

 

A futam nem volt különösebben izgalmas, oké, talán kicsit unalmas is volt, de ez semmit sem vesz el a pilóták teljesítményéből, akik pokoli melegben teljesítették a rájuk kiszabott 18 kört.

Luca Marini az első körben az élre állt és utána már nem is engedte ki a kezéből a vezetést. Rossi féltestvére ugyan teljesen elfogyott az erejével – „Amikor láttam, hogy még tíz kör van vissza, azt gondoltam, nem bírom végig” –, de megszerezte élete első világbajnoki futamgyőzelmét.

 




 

Miguel Oliveira próbálta ugyan megszorongatni az olaszt, de három tizedmásodpercnél jobban nem tudta leszorítani hátrányát.

Másfél másodperccel mögöttük Pecco Bagnaia eközben magabiztosan haladt a világbajnoki cím felé, Mattia Pasini nem tudta (vagy nem akarta…) megközelíteni, így harmadik helyével megszerezte a 2018-as Moto2-es koronát.

A középső kategória bajnoki címe ezzel a VR46 Akadémiánál maradt (a tavalyi bajnok, Franco Morbidelli is az ő versenyzőjük), de ez az első év végi győzelmük SKY Racing Team VR46 csapatként.

Az ünneplés felemásra sikerült, hiszen egyik pilótájuk motorja sem indult újra az ünneplés után (vagy a nagy meleg vagy üzemanyaghiány miatt), így motor nélkül gyalog (illetve robogón) érkeztek be a parc fermébe.

Pedig Bagnaiát teljes bajnoki díszbe öltöztették, a motor idomját is lecserélték, de a levezető kör elmaradt.

 




GYORSASÁGIMOTOROS-VB
MALAJZIAI NAGYDÍJ
MOTO2
1. Luca Marini (olasz, Kalex) 38:25.689
2. Miguel Oliveira (portugál, KTM) +1.194
3. Francesco Bagnaia (olasz, Kalex) +3.020

Az összetett állása: 1. Bagnaia 304, 2. Oliveira 272, 3. Brad Binder (dél-afrikai, KTM) 201

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik