Moto GP: a Ducati elismerte a felelősségét Lorenzo bukásában

Vágólapra másolva!
2018.10.05. 19:55
null
Jorge Lorenzo a pénteki edzésen, még a bukás előtt (Fotó: AFP)
Ez nem Jorge Lorenzo időszaka, az már egyszer biztos. A háromszoros MotoGP-világbajnok a legutóbbi, aragóniai futam első körében high slide bukás áldozata lett, aminek következtében a jobb lábfeje sérült, egy csontja eltört, a nagy lábujja pedig kificamodott. Előtte utoljára egyébként a 2009-es Ausztrál Nagydíjon fordult elő, hogy a mallorcai egy futam első körében bukott.

 

Pechsorozata pedig most Buriramban is folytatódott, amikor a második szabadedzésen szintén katapultált a Ducati nyergéből. Elsőre úgy tűnt, mintha a kelleténél jobban rálépett volna a hátsó fékre, de ez a feltételezés csak addig volt jelen a fejekben, amíg vissza nem játszották az esést a Lorenzo motorján elhelyezett fedélzeti kamera szemszögéből. Azon a felvételen gyakorlatilag azt hallani, mintha megállt volna a spanyol alatt a motor.

Szerencsére viszonylag hamar kiderült, hogy ezúttal nem szenvedett súlyosabb sérüléseket, ám erősen kérdéses, hogy folytatja-e a hétvégi szereplését.

„Nagyon szerencsés vagyok, hogy a látványos és brutális esés ellenére nem lett bajom. Nem tört el semmim, és a régebbi sérülés sem rosszabbodott. A bal csuklóm és a jobb bokám zúzódott, de egyébként jól vagyok, ezért is mondom, hogy szerencsém volt. Most meg kell várnunk az éjszakát, és hogy hogyan ébredek reggel, jelenleg erős fájdalmaim vannak. Eddig is nehéz volt a hétvége, most azonban még nehezebb lesz. Egyelőre kevés esélyt látok arra, hogy holnap motorra üljek. A csapat megnézte a telemetria adatokat, és kiderült, hogy technikai hiba okozta az esést, de hogy pontosan mi, azt nem tudom megmondani. Igazából nekem csak az a fontos, hogy megtudtuk, nem én hibáztam, nem a stílusommal vagy a vezetésemmel volt a gond. Megnyugtat, hogy az esés nem a korábbi sérülésem miatt történt” – nyilatkozott Lorenzo.

A Ducati-csapat tehát elismerte, hogy technikai hiba okozta az esést, de természetesen részleteket nem árult el, az tehát nem derült ki, hogy elektronikai vagy mechanikai hibáról volt-e szó.

Amilyen rosszul végződött a Ducati bokszának egyik oldalán a nap, olyan jól sikerült a másikon, hiszen az első nap leggyorsabbja végül Andrea Dovizioso lett. Sokan vannak nagyon közel egymáshoz, az egyedüli, akinek van egy kis előnye jelenleg, az Marc Márquez, aki nem rakott fel új gumikat az edzés végén, cserébe viszont stabil 1:31-es köröket futott, ami versenytempónak elég ijesztő a többiekre nézve.

A reggeli első szabadedzés végén a többség nem tett fel új abroncsokat, nem úgy a yamahások, akik ennek köszönhetően akkor az első két helyen zártak Vinales, Rossi sorrendben.

Délután azonban szinte mindenki új gumikon fejezte be az edzést, ennek megfelelően az eredmény is más lett. Az egyedüli kivétel Marc Márquez, aki úgy lett negyedik, hogy az egész tréningen ugyanazokon az abroncsokon futott.

A versenytempót nézve egész jól kezdett pénteken Dani Pedrosa is, akinek nagyon drukkolunk, hogy utolsó szezonjában legalább egyszer sikerüljön dobogóra állnia.

A Moto2-eseknél Mattia Pasini zárt az élen Pecco Bagnaia előtt. A vb-cím másik nagy esélyese, Miguel Oliveira a nyolcadik lett.

A legkisebbeknél Jakub Kornfeil volt a nap leggyorsabbja, még a reggeli idejével. Marco Bezzecchi a kilencedik, Jorge Martín csak a 21. helyről várja a folytatást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik