Michelisz Norbert Lamborghinire vált ideiglenesen

Vágólapra másolva!
2010.08.19. 19:44
null
Michelisz négyéves álma válik valóra<br />
A Zengő-Dension Team WTCC pil&oacute;t&aacute;ja a h&eacute;tv&eacute;g&eacute;n a Lamborghini megh&iacute;v&aacute;s&aacute;ra a Magyarorsz&aacute;gra első alkalommal l&aacute;togat&oacute; Lamborghini Blancpain Super Trofeo mezőny&eacute;ben &aacute;ll rajthoz a Hungaroringen.

„Meg kell mondanom őszintén, iszonyatosan várom a hétvégét  – nyilatkozta Michelisz a zengodensionteam.com oldalon. – Mindig vágytam rá, hogy egy ilyen erős autóval versenyezhessek. Ez igazi különlegesség, ilyen autóval az embernek nem minden nap van alkalma nemhogy utcán, hanem még versenypályán is köröznie. A hétvégén nincs rajtam nyomás, azt várom magamtól, hogy jól sikerüljön az egész, azon túl, hogy élvezni is fogom az első pillanattól az utolsóig."

Michelisz nem először ül Lamborghini volánja mögé: négy évvel ezelőtt már kipróbálta, igaz, akkor már nem egy igazi példányt. Az akkori álomból most lett valóság.

„A GTR című számítógépes játékban a Murciélago volt az egyik legvezethetőbb és legélvezetesebb autó, bár az hátsókerék-meghajtású volt. Mindig is imádtam az ilyen típusú autókat. A GTR a második komoly szimulátor volt, amivel játszottam, nagyon sokáig megragadtam ott. Szimulátoron nagyon élveztem ezt az öt-hatszáz lóerő körüli autótípust, úgy gondolom, hogy élőben a négykerék-meghajtás még izgalmasabb lesz."

Michelisz a túraautó-világbajnokság újoncaként járja a világot, így egy ideje már nem versenyzett a Hungaroringen, most viszont ismét hazai versenyre készülhet.

„Fura a Hungaroring ritmusa, azt mondanám, hogy nincs is igazi ritmusa. A pályaismerettel egyáltalán nem lesz probléma, körülbelül fel tudom mérni, hogy mik lesznek az ívek és a fékpontok egy ilyen nagyon erős autóval is. Nem azt mondom, hogy a rendelkezésre álló körülbelül negyven perc szabadedzés elég lesz, de mindenképpen jobb, hogy a Hungaroringen mehetünk, mint bármely más pályán."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik