Michelisz a dobogóért szállna harcba Valenciában

Vágólapra másolva!
2010.09.16. 11:36
null
Michelisz dobogóra állna Valenciában.
A hétvégén a túraautó-világbajnokság 17-18. fordulójára kerül sor Spanyolországban. A versenyt Valenciában futják a versenyzők, ahová hatodik alkalommal látogat el a sorozat. Az utolsó európai futamon a SEAT-ok hazai közönség előtt bizonyíthatnak, és szükségük lesz egymásra a fiúknak, ha az utolsó két fordulóban, Japánban és Makaóban a világbajnoki címre esélyes csapatként szeretnének rajthoz állni.

A spanyol gyártó első számú versenyzője, Gabriele Tarquini hátránya 33 pontra nőtt a bajnoki pontversenyben Yvan Mullerrel szemben, és a BMW-s Andy Priaulx is megelőzte őt az összetettben.

A bajnoki összesítésben Yvan Muller 11 ponttal előzi meg a bombaformában versenyző Priaulxt. Ők ketten nyerték meg a tavalyi két futamot Valenciában, és az idei szezon második felében brillírozó britnek most is megvan minden esélye a győzelemre.

A BMW-t kormányzó brit ráadásul az előző hétvégén idei hatodik győzelmét aratta, szemben Mullerrel, aki mindössze két győzelmet számlál 2010-ben.

A Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo versenypályát 1999-ben építették, és Ricardo Tormo spanyol motorversenyzőről nevezték el. A 4005 méter hosszú aszfaltcsík érdekessége, hogy minden kanyart látnak a nézők a pálya bármely pontjáról, mintha egy stadionban lennének. A versenyzőknek kétszer 13 kör áll a rendelkezésükre, hogy eldöntsék, ki mennyi pontot zsebel be a hétvége során.

A mezőny magyar résztvevőjének, Michelisz Norbertnek sem lesz idegen a pálya. A magyar fiú nem először látogat a spanyol versenypályára, ahol 2009-ben a SEAT León Európa-kupában az élről indulva, nagy előnnyel nyerte meg az első futamot. Michelisz az előző futam időmérőjén, Oscherslebenben idei legjobb eredményét produkálva az ötödik időt autózta, és csak Thiago Monteiro manővere miatt nem szerezte meg idei első dobogós helyezését.

„Ha a legutóbbi futamokon mutatott formámat ezúttal is hozni tudom, úgy az időmérőn még a harmadik hellyel is szemezhetek, míg a versenyeken kis szerencsével mindkét futamon a dobogóért küzdhetek” – mondta el a 2009-es FIA év tehetsége a zengodensionteam.com-nak.

A valenciai hétvége másik magyar érdekeltsége, hogy Wéber Gábor a bajnoki címért áll rajthoz a SEAT León Európa-kupában. A Zengő Dension Team négy autóval indul a bajnokságban, és Wéber révbe érhet a szezon utolsó hétvégéjén. A magyar versenyző Michael Rossival és Eion Murrayvel vív szoros csatát a 2010-es szezon bajnoki trófeájáért. Wéber dolgát nehezíti egy öthelyes rajtbüntetés is, amely miatt nagyon fontos lesz számára az időmérő edzésen szerzett pozíció.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik