Le Mans-i 24 órás: Alonsóék győztek, Buttonék kiestek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.17. 15:19
null
Alonso átadja a helyét Nakadzsimának (Fotó: AFP)
Nagy lépést tett Fernando Alonso afelé, hogy Graham Hill után ő legyen a második autóversenyző, akinek sikerül megszereznie a „triple crownt". A kétszeres Formula–1 világbajnok ugyanis Sébastien Buemivel és Nakadzsima Kazukival egy csapatban megnyerte a 2018-as Le Mans-i 24 órás versenyt.

Fernando Alonso Sébastien Buemivel és Nakadzsima Kazukival egy csapatban, a 8-as számú Toyotával állt rajthoz a 2018-as Le Mans-i 24 órás versenyen. A kétszeres Formula–1-es világbajnok célja köztudottan a „triple crown", azaz hogy elmondhassa magáról: sikerült F1-es Monacói Nagydíjat, Indy 500-at és Le Mans-i 24 órás versenyt is nyernie.

A mesterhármas állomásai közül az elsőn rég túl van, és most már a harmadik viadalon is győztesnek mondhatja magát, ugyanis a toyotás trió diadalával ért véget az autósport egyik leglegendásabb versenye.

Alonsóékat mellesleg az éjszaka folyamán egy egyperces stop and go büntetéssel is sújtották, ugyanis Buemi átlépte a sebességhatárt a lassú zónában. Bár emiatt visszaestek a második helyre, később sikerült ledolgozni a hátrányukat, így visszakerültek az élre.

Alonso korábbi F1-es csapattársa, Jenson Button számára viszont korántsem alakult túl jól a viadal. A 2009-es világbajnok Mihail Aljosinnal és az F1-et szintén megjáró Vitalij Petrovval egy alakulatban indult, ám az SMP Racing 11-es számú autójában tönkrement az egyik szenzor, a szerelés pedig több órán át tartott, így már a futam elején elúszott a trió szép eredményről szövögetett álma. A versenyt végül be sem tudták fejezni Buttonék – 50 perccel a leintés előtt éppen a brit alatt állt meg a gép.

A verseny végeredménye:


A kategóriák győztesei:




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik