Kép: a négyszeres ralibajnok is tesztelt egy pneumobilt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.09. 10:18
null
Herczig Norbert, négyszeres ralibajnokunk is „tesztelte” az egyik pneumobilt
Mérnökhallgatók által tervezett és épített, sűrített levegővel hajtott járművek csapnak össze Egerben. Május 11–12-én 9 ország 22 egyetemének 45 csapata méri össze tudását az Aventics pneumobilversenyen, amelyet tizenegy éve azzal a szándékkal hoztak létre, hogy az egyetemisták játékos módon, kockázat nélkül kipróbálhassák magukat mérnökként. Mostanra azonban a kezdeményezés túlnőtt ezen, a futam ugyanis értékes gyakorlat a munkáltatók szemében, és a versenyszabályzat is évről évre szigorúbb, ezzel párhuzamosan a járművek sebessége is folyamatosan nő.

 

Az egyik ilyen furcsa járművet négyszeres ralibajnokunk, Herczig Norbert is „tesztelte”, s nagyon kedvező véleménnyel volt róla.

„Jópofa dolog vezetni egy ilyen járművet, de nekem nem is ez tetszett igazán, hanem az oda vezető út – mondta Herczig. – Tetszik, ahogy a fiatalok összerakják az egészet, megtervezik, kivitelezik, agyalnak, üzleti tervet csinálnak, és meglepő, milyen sok munkaóra van egy-egy pneumobilban. S hogy milyen volt vezetni? Furcsa. Amikor gázt adtam, csattanást hallottam a hátam mögül és a levegő fújását, ahogy a henger elkezd dolgozni. S mivel a földön ülsz, a sebességet is sokkal többnek érzed, mint negyven-ötven kilométer per óra. Egy kicsit gokartérzés.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik