Katalán rali: Turánék rajthoz állnak a WRC2 kategóriában

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.10.01. 10:35
Az országos bajnokságot záró Mecsek-rali helyett a világbajnokság katalóniai versenyén, a WRC2 kategóriában áll rajthoz Turán Frigyes és Zsiros Gábor a Ford Fiesta R5-tel.

A Turán Motorsport csütörtöki közleménye szerint a páros azért is döntött a vb-indulás mellett, mert a hazai bajnokság eddigi futamain több műszaki probléma miatt nem tudott olyan jól szerepelni, mint azt előzetesen tervezte, így bár mindketten nagyon kedvelik a mecseki pályákat, ezúttal kihagyják az ob idei utolsó versenyét.
a hazai bajnokság eddigi futamain több műszaki probléma miatt nem tudott olyan jól szerepelni, mint azt előzetesen tervezte, így bár mindketten nagyon kedvelik a mecseki pályákat, ezúttal kihagyják az ob idei utolsó versenyét.

„A Katalán ralin ugyanazzal a csapattal indulunk, amellyel itthon, az autót ezúttal is a Tagai Racing Technology készíti fel, a támogatóinknak pedig nagy köszönettel tartozunk azért, hogy hozzájárultak ehhez a valóban különleges lehetőséghez” – idézte a közlemény Turán Frigyest, aki navigátorával 2010-ben már versenyzett a spanyolországi viadalon, s a zárónapot az abszolút hetedik helyről kezdte meg, azonban egy baleset miatt nem tudta befejezni a futamot.

Csak kétszer lesz lehetőségünk előzetesen végigmenni a pályán, az első az itiner felírásáról fog szólni, a második pedig az ellenőrzésről. Gábornak ez komoly feladat lesz, de ez egy vb-futam, itt ennyire van lehetőség” – folytatta Turán, aki szerint nagyon nehéz megjósolni, milyen eredményt érhetnek el.

„Abban biztos vagyok, hogy a csapat kiválóan felkészíti majd az autót, ami több szempontból is fontos: egyrészt lényeges, hogy ne legyen műszaki hibánk, másrészt annyira kevés lesz a szervizelési lehetőség, hogy csak tökéletes autóval érdemes nekivágni a versenynek, s gyakorlatilag nem lehet rontani” – mondta Turán Frigyes.

A Katalán ralit, a vb utolsó előtti futamát október 22. és 25. között rendezik meg. Az indulókra 23 gyorsasági szakasz vár, az össztáv pedig 331.25 kilométer lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik