Kamion Eb: Kiss Norbert újra magyar csapatban versenyez

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.24. 17:52
null
Kiss Norbert ismét magyar csapatban versenyez (Fotó: Meder István, 2019)
A kétszeres összetett győztes Kiss Norbert újra egy magyar csapat, a Révész Truck Racing Team színeiben versenyez a kamion Európa-bajnokságon.

 

„Nagyon örülök és büszke vagyok, hogy létrejött ez az új magyar csapat. Úgy érzem, egy picit hazatalált és otthonra lelt a kamionsport Magyarországon” – nyilatkozta saját honlapján Kiss Norbert, aki korábban az OXXO Racing Team színeiben nyert két Európa-bajnoki címet, majd négy idényt töltött a Tankpool 24 Racing Teamnél.

Hozzátette, nagyon keményen dolgoznak, hogy az idén is harcban legyenek az összetett elsőségért.

Révész Bálint, a cégcsoport elnök-tulajdonosa úgy nyilatkozott, régi nagy álma valósult meg azzal, hogy létrejött a kamionos versenycsapat.

„Összeállt a magyar csapat, magyar versenyzővel, célunk a dobogó felső foka lesz már az első évben” – nyilatkozta Kozák Attila csapatvezető.

A MAN típusú versenykamiont az ország egyik legkorszerűbb műhelyében Bakó Csaba versenymérnök készítette fel. A helyszín kiválasztása után Kiss Norbert hamarosan tesztelni fog.

A jelenlegi tervek szerint a futamok augusztus végén Csehországban indulnak és november közepén az olaszországi Misanóban lesz az utolsó állomás.

A kamion Európa-bajnokság versenynaptára
Augusztus 29–30.: Most, Csehország
Szeptember 12–13.: Zolder, Belgium
Szeptember 26–27.: Jarama, Spanyolország
Október 3–4.: Le Mans, Franciaország
Október 17–18.: Hungaroring, Magyarország
November 14–15.: Misano, Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik