Kamion Eb: rajt-cél győzelmet aratott Kiss a Hungaroringen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.08.26. 14:50
A kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar pilótája rajt-cél győzelmet aratott szombaton a Hungaroringen, a kamion Eb magyarországi fordulójának első futamán.

A 32 éves szombathelyi pilóta mögött a négyszeres Eb-győztes német Jochen Hahn végzett a második, a mezőny egyetlen női versenyzője, a szintén német Stephanie Halm pedig a harmadik helyen.

Kiss nagy fölénnyel, a második Hahnt nyolctized másodperccel megelőzve nyerte meg a délelőtti időmérőt, majd kiváló rajtot vett, és az első kanyarban magabiztosan megtartotta a vezető pozíciót.

A második körben Hahn elhibázta a második kanyart, sok időt vesztett, hátránya emiatt másfél másodpercesre nőtt Kiss-sel szemben. A több tízezer fős hazai közönség által buzdított magyar versenyző folyamatosan növelte előnyét az élen, végül nagyon magabiztos győzelmet aratott.

Kiss összetettbeli legnagyobb riválisa, a pontversenyben vezető cseh Adam Lacko ötödik helyen ért célba, így a magyar pilóta 12 pontot faragott 43 pontos hátrányából. A szombati második verseny 17.20-kor rajtol, majd vasárnap délelőtt újabb időmérő edzésre, délután pedig további két futamra kerül sor a Hungaroringen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik