Kamion Eb: Kiss Norbert parádés győzelmet aratott a 2. versenyen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.10.17. 17:28
Kiss Norbert győzött a kamion Európa-bajnokság szombati fordított rajtrácsos és piros zászlóval megszakított, majd bő egy órával később újraindított versenyén a Hungaroringen.
Kiss Norbert a 7. helyről indulva nyert a hosszúra nyúló versenyen 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Földi Imre)
Kiss Norbert a 7. helyről indulva nyert a hosszúra nyúló versenyen A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Földi Imre)

 

Az élről Stephanie Halm várhatta a fordított rajtrácsos versenyt, míg mellőle Anthony Janiec rugaszkodhatott volna el, ám a francia elektromos hiba miatt kénytelen volt félreállni a startra vezető körön, aminek következményeként piros zászlóval megszakították a rajtprocedúrát. A második helyet így honfitársa, Teo Calvet örökölte meg, míg az első futamon másodikként záró Kiss Norbert a hatodik pozícióba léphetett előre, s vághatott neki a versenynek a továbbra is esős Hungaroringen.

A repülőrajtot követően nem változott az első négyes sorrendje, mögöttük viszont Kiss megelőzte Jochen Hahnt az ötödik helyért, majd nem sokkal később újabb offenzívát indított, és Steffen Faas kamionját is maga mögé utasította. A magyar az első kör végén így már a negyedik helyen haladt, s lendülete a folytatásban sem hagyott alább!

Először rátapadt Antonio Albacetére, akit egy parádés előzéssel a negyedik kör első kanyarjának a külső ívén hagyott le, hogy aztán nem sokkal később Calvet-t és a vezető Halmot is megelőzze. A Révész Truck magyarja az ötödik körben így átvette a vezetést, majd lila szektorokat kezdett futni, ám ekkor váratlanul piros zászlóval megszakították a versenyt, amelyet csak a túraautó-világkupa (WTCR) időmérőjét követően indítottak újra.

Az új rajtsorrendnél a megszakítás előtti kör végeredménye volt a mérvadó, aminek értelmében Kiss a második helyről folytathatta a versenyt Halm mögött, méghozzá megváltozott viszonyok között, hiszen az eső elállt, s elkezdett felszáradni a pálya.

Az első, pontosabban az ötödik kör sárga zászló mögött zajlott le, de a zöld jelzést követően Kiss nem tétlenkedett, azonnal bement Halm mellé az első kanyarban, majd rövidesen besorolt elé, így azonnal visszavette a piros zászlós megszakítás miatt elvesztett első helyét.

Kiss az előzés után magabiztosan elhúzott, s nagy fölénnyel szelte át elsőként a célvonalat,, aminek jóvoltából tovább növelte az előnyét az összetettben. Mögötte Adam Lacko zárt, míg a harmadik Calvet lett az igencsak hosszúra nyúló viadalon.

KAMION EURÓPA-BAJNOKSÁG (ETRC)
HUNGARORING, 2. VERSENY

1. Kiss Norbert (magyar, Révész Truck Racing)
2. Adam Lacko (cseh, Buggyra Racing)
2. Teo Calvet (francia, Buggyra Racing)

Folytatás vasárnap 10 óra 30 perckor a második időmérővel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik