A szombathelyi pilóta csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy február óta mind a két versenykamiont Kecskeméten készítik fel, ugyanakkor ez a motorfejlesztést nem érinti, az azzal kapcsolatos tevékenységet változatlanul Németországban végzik a csapat szakemberei.

Kiss Norbert elmondta, korábbi versenymérnökével, Bakó Csabával – akivel közösen nyertek két egyéni Eb-címet – sikerült megállapodniuk, így a mostani idényben ismét ő segíti a versenyzését. Bakóhoz csatlakozik további négy olyan magyar szakember, aki már régóta dolgozik a kamionversenyzésben, közülük többen is részesei voltak Kiss 2014-es és 2015-ös Eb-diadalainak.

„Három év telt el azóta, hogy átszerződtem a Mercedeshez, és bár volt egy összetett harmadik helyünk, az Eb-trófeát nem sikerült megnyernünk, ezért a télen sokat gondolkodtunk a csapatfőnökkel közösen azon, hogy hogyan tudnánk előre lépni – nyilatkozta a 34 éves pilóta, aki szerint a kecskeméti bázissal és a régi-új magyar stábtagokkal kiegészülve az a céljuk, hogy minél több futamot nyerjenek meg, az összetett pontversenyt pedig az első három hely valamelyikén zárják. – Természetesen, ha minden tökéletesen alakul, akkor az Eb-cím sem elérhetetlen, ráadásul a motor fejlesztésével kapcsolatban is vannak még nagy terveink.”

A magyar pilóta bemutatta új csapattársát, a 20 éves német Fabio Citignolát, aki túraautózásról vált a kamionversenyzésre, s ez lesz az első idénye az Európa-bajnokságon.

„Örülök, hogy a Tankpool24-nél versenyezhetek és Norbi csapattársa lehetek. Ő nagyon tapasztalt ebben a szakágban, és biztos vagyok benne, hogy jó tanárom lesz. Igyekszem gyorsan felvenni a ritmust és a lehető legjobb eredményeket elérni” – mondta Citignola.

A kamion Eb három hét múlva az olaszországi Misanóban kezdődik, majd június 22-23-án a Hungaroringen versenyez a mezőny.