A 15 éves Gerencsér Olivér Runabout GP4 kategóriában világbajnoki ezüstérmes lett, valamint Európa-bajnoki címet szerzett.

Az elismerést immár hatodik alkalommal érdemelő Kasza György a világbajnokságon két bajnoki címet és egy ezüstérmet nyert (világbajnoki címeinek száma összesen már tíz), emellett Európa-bajnoki címet szerzett és két nemzetközi, valamint három magyar bajnoki címmel büszkélkedhet.

Az év meglepetése Bíró Péter. Ő súlyos balesete miatt évek óta nem tudott jelentős eredményt elérni, de az idén megnyerte a magyar bajnokságot, az IJSBA Európa-bajnokságon Pro-Am Ski Veterans GP kategóriában Európa-bajnoki címet szerzett, a világbajnokságon pedig Masters Ski Stock kategóriában szintén aranyérmes lett.

Az év felfedezettje címet az idén második versenyszezonját teljesítő Cseke Zsolt vehette át. A tehetséges versenyző minden magyar ülős jet-ski kategóriában elindult 2017-ben, a magyar bajnokságban egy bajnoki címet és három ezüstérmet szerzett, az Európa-bajnokságon Pro-Am Runabout Veterans GP kategóriában a dobogó legfelső fokára állhatott.