A magyar csapat közleménye szerint Kovács jelenleg hárompontos hátránnyal második az összetettben, célja pedig az, hogy a hétvégi futamokon a pole pozícióból rajtolhasson és mindkét versenyt megnyerje. A sorozat idei öt hétvégéjén kivétel nélkül a magyar motoros indulhatott az első rajtkockából, és több futamgyőzelmet is aratott az erős nemzetközi mezőnyt felvonultató géposztályban.

„A helyszín nem ismeretlen a számomra, ezen a pályán többször mentem már ezer köbcentis motorral is, a tét, a bajnoki cím megszerzésének lehetősége pedig nagyon feldob” – idézte a közlemény Kovácsot, aki kiemelte, a feladat egyértelmű, ha mindkét futamot sikerül megnyernie, akkor nem kell számolgatni a pontokat.

„Keményen készültem az elmúlt két hétben, a fizikai és a mentális edzések mellett sokat motoroztam is, és bár tavaly épp Hockenheimben buktam el az összetett második helyet, most egy győzelem feledtetné a rossz emléket” – tette hozzá.

A német bajnokság utolsó versenyhétvégéjén a H-Moto Team egy másik pilótát – Kakuszi Ádámot – is elindít, ő a Supersport 300 kategóriában igyekszik majd felvenni a versenyt az ellenfelekkel. A 16 éves motoros a Lausitzringen rendezett szezonnyitón – pályafutása első IDM-hétvégéjén – pontokat szerzett, a csehországi Mostban aztán ezt nem tudta megismételni. Kakuszi harmadszor indul német bajnoki futamon, és bár még sohasem versenyzett a Hockenheimringen, úgy érzi, odaérhet a pontszerző pozíciókba.

„Abban bízom, hogy minden egyes pályára guruláskor képes leszek gyorsulni a hétvégén, melyre mentálisan és fizikálisan is nagyon sokat készültem Magyarországon” – mondta Kakuszi Ádám.

A Suzuki Cup kategóriában szombaton és vasárnap rendeznek egy-egy futamot, míg Supersport 300-ban mindkét versenyre vasárnap kerül sor.