Gyász: Anthoine egy hős – így emlékezik az autósport világa az elhunyt versenyzőre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.01. 12:21
null
Egyperces gyászszünettel indult az F3-as verseny, amelyen Hubert bátyja és édesanyja is részt vett (Fotó: AFP)
Mint megírtuk, a Formula–2 szombati spái versenyén történt balesetben elhunyt Anthoine Hubert. A hír az egész autósport világát mélyen megrázta, csapatok, korábbi és aktív versenyzők fejezték ki részvétüket, és emlékeztek meg a fiatalon elment francia reménységről.

Nem sokkal a Formula–1-es Belga Nagydíj időmérője után vette kezdetét az F2 spái főversenye, amelynek hamar egy tragikus baleset vetett véget. Az egyéni tabellán két győzelmével a nyolcadik helyet elfoglaló 22 éves Anthoine Hubert 18 óra 35 perckor belehalt a Juan Manuel Correával történt ütközés következtében szerzett sérüléseibe.

A Renault és a Mercedes már közvetlenül a borzasztó baleset után lemondta a sajtótájékoztatóját, az egész paddock együtt várta a fejleményeket. A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) 19 óra előtt megerősítette a halálhírt, amely lesújtotta az autósport világát, aktív és korábbi versenyzők, csapatok emlékeztek meg közösségi felületeiken a GP3 tavalyi bajnokáról, aki a Renault akadémiájának tagja volt, és már csak egy lépcsőfok választotta el a királykategóriától.

„A Renault Sport Racinget teljesen lesújtotta, hogy elvesztette az egyik legnagyobb fiatal tehetségét, Anthoine Hubert-t, aki a spa-francorchamps-i pályán történt balesetben vesztette életét Belgiumban."

„Anthoine a Renault Sport Akadémia tagja volt, és a Formula–2-es bajnokságban versenyzett, amely a Formula–1 előszobájának számít. A GP3 tavalyi bajnokaként és a Francia Autósport-szövetség (FFSA) tagjaként nagy tehetségnek számított, aki nagyszerű és pozitív energiákkal töltötte meg csapatait és a Renault Sport Akadémiát. Mosolya és ragyogó személyisége felemelte fiatal pilótáink csoportját, akikkel szoros és erős köteléket alakított ki."

„Az F2-ben elért remek eredményei, közöttük a két győzelme hazai pályán, Monacóban és Franciaországban, nemcsak a társakat, de az egész Renault Sport Racing-csoportot inspirálták" – áll a francia csapat közleményében.

„Ha bárki nézi és élvezi ezt a sportot, és azt gondolja akár csak egy pillanatig, hogy biztonságos az, amit csinálunk, hatalmasat téved. Ezek a versenyzők az életüket teszik kockára, amikor a pályára hajtanak, és az embereknek ezt komolyan becsülniük kellene, mert nem becsülik eléggé. A rajongók, de még sokszor azok sem, akik a sportágban dolgoznak. Anthoine egy hős, aki vállalta a kockázatot, hogy az álmait kergesse. Nagyon szomorú vagyok a történtek miatt. De emeljük fel, és emlékezzünk rá! Nyugodj békében, testvérem!" – tette közzé Instagramján az F1 ötszörös világbajnoka, Lewis Hamilton.

„Nagyon szomorú hírek. Ez tragikus nap. Mélyen együttérzek Anthoine családjával és barátaival" – osztotta meg a Mercedes finn pilótája, Valtteri Bottas.

„Az egész Mercedes-család mély együttérzését fejezi ki Anthoine családjának és barátainak, illetve az Arden és a Renault csapatának is ezen a tragikus napon" – írta közleményében a Mercedes, de részvétét fejezte ki a Red Bull, a McLaren, a Toro Rosso, a Racing Point, az Alfa Romeo, a Haas és a Williams csapata, s közleményt adott ki a Ferrari is.

Formula 1 on Twitter

Today we race. We do so with the heaviest of hearts, and we carry the memory of Anthoine throughout. Just like it was for Anthoine, racing is our passion and our dream. It defines us. So today we race for Anthoine. And today, and always, we honour him.

„El sem tudom hinni. Egyidősek voltunk, együtt kezdtünk versenyezni, és éveken át egymással csatáztunk a pályán. Gondolatban a családjával vagyok. Nyugodj békében, Anthoine!" – emlékezett meg Esteban Ocon.

„Sokkolt Anthoine Hubert tragikus balesete. Borzalmas. Gondolatban vele, a családjával, a barátaival, a csapatával és a szeretteivel vagyok" – írta a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen.

„Nem tudom elhinni. Nyugodj békében, barátom!" – osztotta meg George Russell, a Williams újonca.

George Russell on Twitter

I can not believe it. RIP my friend

„Nem találok szavakat. A legmélyebb részvétemet szeretném kifejezni Anthoine családjának és barátainak. Nyugodj békében!" – tette közzé a McLaren spanyol pilótája, Carlos Sainz Jr.

„Szörnyű hírek. Nyugodj békében, Anthoine!" – írta honfitársa, a Haas versenyzője, Romain Grosjean.

„Nyugodj békében, Anthoine! Borzalmas. Gondolatban a családjával és a barátaival vagyok" – fejezte ki részvétét az amerikai csapat dán pilótája, Kevin Magnussen is.

„Nagyon korán ment el. Nem tudom elhinni. Nyugodj békében, Anthoine! Gondolatban a családoddal és a barátaiddal vagyok" – írta Nicholas Latifi, az F2-es bajnokság második helyén álló versenyzője, aki a Williams tesztpilótája.

Scuderia Ferrari on Twitter

Ciao Anthoine. #RacingForAnthoine

„Nem tudom elhinni. Nincsenek szavak a veszteségre. Nyugodj békében, barátom, Anthoine!” – tette közzé az F2 vb-éllovasa, Nyck de Vries, aki a pole-ból vághatott neki a tragikus véget érő spái versenynek.

„Lesújtó hírek érkeztek Spából. A szupertehetséges Anthoine Hubert belehalt az F2-es versenyen történt balesetben elszenvedett sérüléseibe. Nyugodj békében, bajnok!" – fejezte ki részvétét az F1 2009-es kiírásának bajnoka, Jenson Button.

„Le vagyok döbbenve és nagyon szomorú vagyok, amiért elveszítettünk egy olyan fiatal tehetséget, mint Anthoine Hubert. Szeretetet és erőt küldök a családjának és a barátainak” – írta a Formula–1 korábbi versenyzője, Felipe Massa.

Aston Martin Red Bull Racing on Twitter

Race day. Like any other, we unwrap the cars, we zip up our race suits and race how we race - but today with Anthoine in our hearts. #BelgianGP

A szervezők törölték a Formula–2 mai versenyét, míg a Formula–3-as, illetve a 15 óra 10 perckor kezdődő Formula–1-es verseny előtt egyperces néma csönddel emlékeznek meg a 22 évesen elhunyt Anthoine Hubert-ről.

Nemzeti Sport Online

Halálos baleset a F2-es Belga Nagydíjon: elhunyt a 22 éves Anthoine Hubert! Isten nyugosztalja! Részletek itt: http://bit.ly/2PxXGU6


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik