F3: üzent a horrorbalesetet szenvedő 17 éves lány

Vágólapra másolva!
2018.11.18. 17:54
Szörnyű, ám a jelek szerint szerencsés balesete után a Twitteren üzent Sophia Flörsch, aki vasárnap az F3-as Makaói Nagydíjon repült ki autójával a pályáról a Lisszabon-kanyarban.

„Csak mindenkivel tudatni szeretném, hogy jól vagyok, holnap reggel további vizsgálatokon veszek részt. Köszönöm az FIA-nak, a HWA-nak és a Mercedesnek a törődést. Köszönöm mindenkinek a támogató üzeneteket. Hamarosan jelentkezem” – olvasható a 17 éves lány Twitter-oldalán.„Csak mindenkivel tudatni szeretném, hogy jól vagyok, holnap reggel további vizsgálatokon veszek részt. Köszönöm az FIA-nak, a HWA-nak és a Mercedesnek a törődést. Köszönöm mindenkinek a támogató üzeneteket. Hamarosan jelentkezem” – olvasható a 17 éves lány Twitter-oldalán.

Sophia Floersch on Twitter

Just wanted to let everybody know that I am fine but will be going into Surgery tomorow morning. Thanks to the @fia and @hwaag_official @MercedesAMGF1 who are taking great care of me. Thanks to everybody for the Supporting messages. Update soon.



A német versenyző eszméleténél volt, mikor kimentették a roncsok közül, és természetesen azonnal kórházba szállították. Az orvosi jelentés szerint gerinctörést szenvedett, de a létfontosságú testi funkciói stabilak.

Flörsch ebben a szezonban debütált az F3-ban. Az F4-ben ő volt az első nő, aki kétszer is dobogóra állhatott. Azt már korábban elárulta, nagy vágya, hogy egy nap a Formula–1-ben versenyezzen.

Tavaly beszámoltunk róla, hogy az akkor 16 éves lány hatalmas szerencsével menekült meg egy óriási balesettől, amikor majdnem belehajtott egy utcai terepjáróban a pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik