F2: továbbra is mesterséges kómában tartják a Hubert-rel ütköző Correát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.18. 12:42
null
Correa állapota szépen javul (Fotó: RTD Media)
Augusztus végén szenvedett halálos balesetet a Formula–2-es Belga Nagydíjon a francia Anthonie Hubert, amikor ütközött Juan Manuel Correával. Az ecuadori születésű amerikai versenyző súlyos sérülésekkel élte túl a balesetet, ami után néhány nappal állapota kritikusra fordult. A versenyző médiacsapata közel három héttel a tragikus ütközés után közleményt adott ki, amelyben megerősítették: továbbra is mesterséges kómában tartják a 20 éves Correát.

Az augusztus utolsó napján történt balesetben Anthoine Hubert még a pályán életét vesztette, ám Correa állapotát stabilizálni tudták, s később kiderült: mindkét lába eltört, továbbá gerincsérüléseket is szenvedett. A tragédia másnapján négyórás műtétnek vetették alá, ami után stabilizálódni látszott az eszméleténél lévő, ám a történtektől teljesen lesújtott sportoló állapota.

Egy héttel a balesetet követően azonban már arról érkeztek a hírek az időközben a Liege-ből Londonba átszállított pilótáról, hogy kritikussá vált az állapota, miután légúti distressz szindrómát állapították meg nála: tüdeje károsodása miatt szervezete nem jut elegendő oxigénhez, ezért mesterséges kómába helyezték, s gépek segítik a légzését.

Azóta nem sok hír érkezett Correáról, ám kedden médiacsapata megtörte a csendet, s közölte, az ecuadori születésű, amerikai licensszel versenyző pilótát „továbbra is az egyik londoni kórház intenzív osztályán ápolják, s mesterséges kómában tartják. Juan Manuel tüdejének állapota szépen javult az elmúlt időszakban, ám a légzéshez továbbra is szüksége van a gépek segítségére. Amint megerősödik a tüdeje annyira, hogy műteni lehessen a lábait, erre sor is kerül, de hogy ez mikor történhet meg, azt egyelőre nem tudni” – áll a közleményben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik