Correa állapota szépen javul (Fotó: RTD Media)

Az augusztus utolsó napján történt balesetben Anthoine Hubert még a pályán életét vesztette, ám Correa állapotát stabilizálni tudták, s később kiderült: mindkét lába eltört, továbbá gerincsérüléseket is szenvedett. A tragédia másnapján négyórás műtétnek vetették alá, ami után stabilizálódni látszott az eszméleténél lévő, ám a történtektől teljesen lesújtott sportoló állapota. 

Egy héttel a balesetet követően azonban már arról érkeztek a hírek az időközben a Liege-ből Londonba átszállított pilótáról, hogy kritikussá vált az állapota, miután légúti distressz szindrómát állapították meg nála: tüdeje károsodása miatt szervezete nem jut elegendő oxigénhez, ezért mesterséges kómába helyezték, s gépek segítik a légzését.

Azóta nem sok hír érkezett Correáról, ám kedden médiacsapata megtörte a csendet, s közölte, az ecuadori születésű, amerikai licensszel versenyző pilótát „továbbra is az egyik londoni kórház intenzív osztályán ápolják, s mesterséges kómában tartják. Juan Manuel tüdejének állapota szépen javult az elmúlt időszakban, ám a légzéshez továbbra is szüksége van a gépek segítségére. Amint megerősödik a tüdeje annyira, hogy műteni lehessen a lábait, erre sor is kerül, de hogy ez mikor történhet meg, azt egyelőre nem tudni” – áll a közleményben.