F2: a mai versenyt is törölték, Correa túl a műtéten

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.01. 10:41
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) és a Formula–2-es sorozat szervezői bejelentették, hogy a vasárnapi versenyt is törölték Spában a szombati, halálos kimenetelű baleset következtében.

Mint ismert, a szombati versenyen óriási balesetben életét vesztette a francia Anthoine Hubert. A 22 éves versenyző a futam második körében egy többszereplős csatában a falhoz vágódott, és a pályára visszasodródva autóját oldalról hatalmas sebességnél telibe találta az amerikai Juan Manuel Correa. Az ütközés olyan erejű volt, hogy Hubert autója kettétört, Correáé pedig a feje tetejére állt, a versenyt így azonnal megszakították, majd nem sokkal később törölték. Mint ismert, a szombati versenyen óriási balesetben életét vesztette a francia Anthoine Hubert. A 22 éves versenyző a futam második körében egy többszereplős csatában a falhoz vágódott, és a pályára visszasodródva autóját oldalról hatalmas sebességnél telibe találta az amerikai Juan Manuel Correa. Az ütközés olyan erejű volt, hogy Hubert autója kettétört, Correáé pedig a feje tetejére állt, a versenyt így azonnal megszakították, majd nem sokkal később törölték.

Hosszú ideig tartó feszült várakozás után az FIA 19 óra körül adott ki hivatalos közleményt, amely szerint Hubert belehalt sérüléseibe, Correát pedig stabil állapotban szállították a liege-i kórházba.

Correát azóta megműtötték, a tájékoztatás szerint törést szenvedett mindkét lábán és kisebb gerincsérülése is van, de az állapota stabil, jelenleg az intenzív osztályon pihen.

Közben kiderült, hogy a vasárnapi versenyt nem rendezik meg: Anthoine mindenkivel kedves volt, mindig mosolygott és a pozitív hozzáállása másokra is átragadt. Nagyon fog hiányozni. Az iránta való tiszteletből a vasárnapi versenyt töröltük” – áll a szervezők közleményében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik