E-sport: kétmillió forinttal segít Micheliszék e-bajnoksága

Vágólapra másolva!
2020.04.08. 10:03
null
Ilyenek lesznek az autók az e-bajnokságban
Kétmillió forinttal segíti a Michelisz Norbert fémjelezte Hungaroring e-sport bajnokság a koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzetben a digitális oktatás sikerességét.

Mint beszámoltunk róla, öt fordulóból álló, a virtuális Hungaroringen kezdődő és befejeződő szimulátorkupa indul április 13-án, kizárólag magyar versenyzők részvételével – amelyen Michelisz Norbert az utódját keresi. A bajnokság végén az első öt helyezett közül a legalkalmasabb valódi versenyzési lehetőséget kap.

A Hungaroring e-sport bajnokság szervezői azonban túlmennek azon, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében otthoni szórakozási lehetőséget biztosítsanak: kézzelfogható segítséget nyújtanak az új kihívásokkal szembenéző oktatási területen. Kétmillió forintos adománnyal járulnak hozzá a bajnokság támogatói a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakiskolája munkájához a távoktatásban. Az összeget egy átfogó digitális tananyagot tartalmazó szoftver megvásárlására fordítják, amellyel az iskola gépjármű-mechatronikai technikus képzésben résztvevő diákjai több mint 1000, a megértést animációkkal segítő leckéhez férhetnek hozzá.

Nemcsak az autóversenyzés alapkészségeit lehet elsajátítani otthon az e-sportban, hanem ebbe a szoftverbe is fejlesztettek szimulátort. Ennek segítségével a diákok például élethű motortérben, a valóságban is alkalmazott diagnosztikai módszerekkel gyakorolhatják az alkatrészek vizsgálatát és a meghibásodások megállapítását.

„Sokat köszönhetek a szerelőknek, akik az autóimat felkészítve vigyáztak rám az évek során, és versenyzőként kiemelten fontos nekem, hogy profin értsék a dolgukat – mondta Michelisz Norbert, a WTCR bajnoka. – Éppen ezért a M1RA gyakornoki programjában már eddig is segítettük a tanulók fejlődését, de a járvány miatt szükségszerűen bevezetett távoktatás pont az olyan gyakorlatorientált területeken okoz extra kihívásokat, mint az autószerelők képzése. Hiszem, hogy az egész magyar autósport és járműipar érdeke, hogy a szakgimnáziumokban tanuló diákok oktatásába fektessünk, és örülök, hogy a bajnokság támogatóinak segítségével ebben a nehéz helyzetben szó szerint házhoz tudjuk vinni az ipari követelményeknek megfelelő tudásanyagot.”

Hungaroring e-sport bajnokságban való részvétel minden magyar számára teljesen ingyenesen elérhető. A regisztráció menetéről részletes leírás olvasható az alábbi linken!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik