DTM: Michelisz rajthoz áll a Hungaroringen a betétfutamon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.26. 15:05
Michelisz Norbert vendégpilótaként versenyez a TCR-sorozatban, a DTM felvonultatja a világ legjobb túraautóit, és kísérő eseményekben sem lesz hiány a német túraautó-bajnokság hungaroringi hétvégéjén, június 16-18-án.

A DTM-szezon harmadik versenyhétvégéjét rendezik a Hungaroringen június 16-18-án – ez az a hír, amely már a versenynaptárak nyilvánosságra hozása után ismert volt. Újdonság viszont, hogy betétfutamként csatlakozik a hétvége programjához a TCR-sorozat, amely eddig azért volt érdekes a magyar drukkerek számára, mert ott versenyez Michelisz Norbert újonnan életre hívott csapata, a M1RA, amelyben a fiatal Tassi Attila egymás után tépkedi a babérokat, no és ott vitézkedik Ficza Ferenc is, akit a hazai szurkolók közül már senkinek sem kell bemutatni. Ezúttal azonban nagy meglepetésre ott lesz a rajtrácson Michelisz Norbert is, a Honda gyári pilótája – akinek a kedvéért évről évre megtelnek a Hungaroring lelátói.

Az idén a TCR-sorozat mezőnyében jó néhány gyártó képviselteti magát: Alfa Romeo, Audi, Honda, KIA, Opel SEAT és Volkswagen egyaránt versenyez, a rajtlistán a fiatal tehetségeket ugyanúgy találhatunk, mint tapasztalt, rutinos rókákat – utóbbiak tekintetében elég csak a korábbi Formula–1-es pilótát, Gianni Morbidellit említeni, vagy éppen a túraautó-világbajnok Rob Huffot.

A vendégpilótaként rajthoz álló Michelisz Norbert – ez hazánkban senki számára sem újdonság – a 2017-es szezont a Honda gyári pilótájaként a WTCC-sorozatban tölti. Hazánk egyik legnépszerűbb sportolója nyilván hű marad a márkához, a TCR-viadalon egy Honda Civic TCR volánja mögé ül.

„Nagyon boldog vagyok, hogy rövid időn belül másodszor is rajthoz állhatok egy hungaroringi viadalon, s megfűszerezi az előttünk álló versenyt, hogy saját csapatom színeiben tehetem meg mindezt. Különleges érzés lesz ebben a tudatban pályára gurulni, s természetesen mindent megteszek majd annak érdekében, hogy a nézők jó versenyt láthassanak, a csapatom pedig a lehető legtöbb ponttal gazdagodjon” – nyilatkozta Michelisz Norbert.

A DTM-sorozat magyar hétvégéje – ahogyan azt lassan már megszokhatjuk – nem csupán versenyfutamai révén kínál rendkívüli élményt a nézőknek. A bokszlátogatás által a nézők lehetőséget kapnak arra, hogy három különlegesen felkészített garázsban bepillantást kapjanak a csapatok munkájába, és beleszagoljanak egy kicsit a benzingőzbe. A vasárnap reggeli bokszutcaséta még ennél is különlegesebb, hiszen lehetőséget ad a nézőknek arra, hogy közelről szemügyre vegyék, miként gyakorolják a csapatok a kerékcserét.

A paddock is nagyon izgalmas hellyé válik ezen a hétvégén: itt zajlik majd az autogramosztás és az Audi, a BMW valamint a Mercedes-AMG verseny-taxis sátrai is rendkívüli népszerűségnek örvendenek.

A csúcstechnikát képviselő DTM-autók mellett a nézők találkozhatnak historic-versenygépekkel, a betétprogramokat pedig a Red Bull Drift Brothers csapat produkciója teszi teljessé, amely az extrém sportok világába kalauzolja a nézőket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik