Dakar 2018: kiszáll a világhírű francia csapat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.10.31. 20:32
A Peugeot 2018-ban indul utoljára a Dakaron, a francia csapat a januári tereprali-viadalon az ideihez hasonlóan rendkívül rutinos versenyzőkkel versenyez.

A Dakar-projekt lezárását Bruno Famin, a Peugeot sportigazgatója jelentette be kedden, a 3008 DKR Maxi versenyautó utolsó marokkói tesztjén.

A Peugeot legutóbb 2015-ben tért vissza a Dakarra, azóta az autók között három versenyből a legutóbbi kettőt a francia Stéphane Peterhansel révén megnyerte. Idén ráadásul hármas Peugeot-siker született, a címvédő Peterhansel honfitársaként Sébastien Loeb a második, Cyril Despres a harmadik helyen végzett.

A tizenháromszoros Dakar-győztes Peterhansel mellett a 2018-as Peugeot-csapat megegyezik az ideivel. Despres és Loeb mellett a szintén rutinos pilótának számító spanyol Carlos Sainz indul majd, aki azonban a francia autóval még nem ért célba a Dakaron.

A jubileumi, negyvenedik Dakar-ralin január 6-án Limából startol el a mezőny, és tizennégy szakaszt teljesítve – egy pihenőnap beiktatásával – 20-án az argentínai Córdobában ér célba. A versenyzők három országot érintenek, Perun és Argentínán kívül Bolívián haladnak át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik