Szujó Zoltán lesz a M1RA e-sport-bajnokságának kommentátora (Fotó: NS Archív)

 

A Hungaroring Sport Zrt. és Michelisz Norbert közös szimulátorkupájának fődíja, hogy a végén valaki teljes szezonra szóló, valódi versenyzési lehetőséget kap a M1RA-csapatban 2021-ben, de az indulók már az öt fordulóból álló online bajnokság alatt megtapasztalhatják, hogy milyen érzés, amikor profi kommentátor közvetíti a szereplésüket – olvasható a csapat által kiküldött közleményben.
 
A magyarországi Formula–1-es közvetítések történetének egyik legendás kommentátora, Szujó Zoltán lesz a Hungaroring E-sport-bajnokság vezető hangja, akinek a munkáját szakértőként a tehetségkutató megálmodója, a WTCR regnáló bajnoka, Michelisz Norbert segíti majd.

„Nagyon készülök a visszatérésre, lelkesen elemzem a különböző szimulátorversenyek közvetítéseit, hogy milyen képi információk jelennek meg a képernyőn, és mire hogyan érdemes reagálni. Az e-sportban ugyanúgy megvannak az akciók, a csaták, a drámák, mint akár a Formula–1-ben, úgyhogy remélhetőleg hasonló élményt adunk majd a közvetítéssel a nézőknek. Különleges szakmai kihívás lesz, mert a #maradjotthon jegyében a közvetítés rendezője Németországban, Michelisz Norbi a pécsi otthonában, én pedig Budapest agglomerációjában, a dolgozóasztalom mögött ülök majd a közvetítés alatt. Norbival sok műsorban dolgoztunk együtt korábban, de eddig talán csak egyszer adatott meg, hogy együtt közvetítettünk élőben. Örülök, hogy most folytathatjuk” – mondta Szujó.
 
Igazi versenyautóba a legrátermettebb ülhet majd a bajnokság végén. A virtuális Hungaroringen április 30-án sorra kerülő első forduló selejtezője már tart, 24 óra alatt több mint 1500-an teljesítettek gyors kört a RaceRoom-alapú bajnokságban, ami kivételesen erős kezdésnek számít. A versenyzőknek április 26-ig van lehetőségük kvalifikálni magukat a mezőnybe.
 
„Zolival nemcsak a Formula–1-es közvetítésekből ismerjük egymást, hanem magánemberként is jó a kapcsolatunk – vette át a szót Michelisz. – Mivel a családja Baranya megyéhez kötődik, barátilag is szoktunk találkozni, amikor látogatóba érkezik a környékre. Biztos vagyok benne, hogy a hangja és egyedi stílusa sokat adhat hozzá a Hungaroring E-sport Bajnoksághoz. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz más ezeket a versenyeket közvetíteni, mint az F1-es futamokat, de az biztos, hogy ugyanolyan felkészült szeretnék lenni. Egyrészt azért tervezek jobban megismerkedni az indulókkal, hogy tudjunk beszélni róluk a közvetítésben, másrészt azért is, mert a mezőnyben ott lesz az a valaki, aki a végén megkapja az esélyt, hogy egy teljes szezont versenyezzen a M1RA-ban 2021-ben.”