Autószépségversenyt rendeznek a Hungaroringen

A versenyen nem csupán a héttagú szakmai zsűri döntése alapján hirdetnek győztest, hanem a közönség szavazatai alapján is. De vajon milyen szempontok döntenek? A szurkolók nyilván a külsőre fókuszálnak, pedig a belbecs legalább annyira fontos. A szakmai zsűri körbejárja a Hungaroringet, felméri a kiállított autókat, jegyzeteket készít, majd megnézi őket mozgás közben is.

Számít a megjelenés, az illat, a bőr repedezettsége, de még a króm patinája is, ezenfelül nagyra értékelik a korabeli és korhű felszereléseket. A végeredmény kialakulásánál azonban nyilván az összkép dönt – a győztes autók tulajdonosai gyönyörű Zsolnay porcelántrófeával gazdagodnak.

A szépségversenyt az autóknak és a motorkerékpároknak is kiírják, a kategóriák a következők: Kelet-Európa, Nyugat-Európa, Amerika, Japán, kabrió, háború (1945) előtti, egyéb. A nyertes járművek vasárnap kora délután az Elegance parade keretében megtesznek egy kört a Formula–1-es versenypályán, majd pedig részt vesznek az ünnepélyes eredményhirdetésen.