Nagy Dániel (99) a hungaroringi nyitóhétvégén dobogóra állhatott, azóta viszont nem jött ki számára a lépés (Fotó: tcr-series.com)

 

Kevéssel a TCR Európa-kupa augusztus 2–4-i németországi fordulója előtt értesültünk arról, hogy Nagy Dániel és édesapja döntése értelmében versenyzőnk nem tart a csapattal Oscherslebenbe a hétvégén. Elhatározásukat tudomásul vettük és tiszteletben tartjuk” – olvasható a Michelisz Norbert által alapított M1RA közleményében.

Nagy tizenkét versenyhétvégén szerepelt a TCR Európa-kupában, illetve szabad kártyásként a túraautós világkupa-sorozatban, ezeken összesen nyolcszor állt dobogóra a csapat színeiben. 2018-ban a WTCR legjobb szabad kártyás versenyzőjének választották, míg az Európa-kupában az összetett 5. helyén zárt.

„Bár a szezon folytatása nehezebben alakult, ennek ellenére ugyanúgy hiszünk Dani és a csapat képességeiben, illetve abban, hogy együtt jó esélyünk lehetett volna visszatérni a sikerek útjára akár már Oscherslebenben. Nekünk most az előttünk álló versenyhétvégére kell koncentrálnunk, amelyen a bajnokság második helyén álló Luca Engstlerrel folytatjuk a harcot az Európa-kupa megnyeréséért. Eközben dolgozunk Dani helyettesítésén, ami fontos lenne a csapatbajnoki esélyeink életben tartásához, hiszen itt a harmadik helyet foglaljuk el a tabellán.”

Az idő rövidsége miatt adminisztrációs akadályok is nehezítik a M1RA dolgát, amely így jó eséllyel egy autót indít Németországban.

„De ha sikerrel járunk, a lehető leghamarabb beszámolunk a fejleményekről. Ha nem, akkor a megszokottaktól eltérően csak egy autóval indulunk Oscherslebenben.”

Nagy 60 ponttal az összetett 14. helyén áll a TCR Európa-kupa idei kiírásában, de pontjai közül 54-et az első, hungaroringi hétvégén szerzett. Luca Engstler az összetett második helyén van 158 ponttal – az élen a 194 pontos brit, Josh Files áll.