November közepén szenvedett hatalmas balesetet Sophia Flörsch a makaói Formula–3-as futamon, mely során a gerince is sérült, ám a kórházat nyolc nap után elhagyhatta. A 18 éves versenyző azóta megkezdte a rehabilitációt, és nemrégiben megtörtént a hivatalos bejelentés, mely szerint Flörsch rajthoz áll az újjászerveződött sorozat 2019-es szezonjában.

„Amikor először néztem meg a videót a balesetemről, egy bizarr érzés fogott el – emlékezett vissza a német versenyző. – Tudom, hogy szerencsés voltam, és hálás vagyok a Dallarának a biztonságos autóért. Már elkezdtem a visszafogott edzést, és remélem, hogy tavasszal már a versenyautómban ülhetek. Ha felépülésem úgy megy, ahogy elterveztük, és nem késve kezdem meg a szezont, az lesz a célom, hogy rendszeresen az első öt között végezzek, és egyszer győzni is tudjak.”

2019-re „egységesítették” az Formula–3-as Európa-bajnokságot, valamint a GP3-at, az új sorozat neve Formula European Masters lett. Versenyeit a német túraautó-bajnokság (DTM) betétfutamaiként rendezik meg.