Autósport: elhunyt a Magyar GP idei betétfutamának győztese

Vágólapra másolva!
2013.10.15. 15:15
null
Sean Edwards (1986–2013)
Versenybalesetben életét vesztette Sean Edwards, a Porsche Michelin-szuperkupa sorozat éllovasa, a Formula–1-es Magyar Nagydíj betétfutamának győztese. A 26 éves brit versenyző egy ausztráliai viadalon utasként ült a Porsche 996-osban, amely a korlátnak ütközött, és kigyulladt. A pilótát válságos állapotban szállították kórházba.

Edwards szörnyethalt awillowbank-i Queensland Racewayen történt balesetben, amely során kigyulladt az autó. Az oltás után neki csak a holttestét tudták kiemelni a roncsból, míg az autót vezető 20 éves ausztrált három óra alatt vágták ki a roncsból, mielőtt életveszélyes állapotban kórházba szállították.

Edwards az idén bombaerős szezont futott sportautó-versenyzőként, amellett, hogy 2013-ban hét futamból hármat, köztük a hungaroringit megnyerve két versennyel az idény vége előtt vezeti a Porsche-szuperkupát, győzött a dubai és a nürburgringi 24 óráson, megnyerte a német Porsche Carrera-kupát és az amerikai Le Mans-sorozat GTC-géposztályát.

Edwards édesapja, a 70 éves Guy Edwards maga is autóversenyző volt, 11 F1-es futamon indult, és érdemrendet kapott a brit királynőtől, miután ő is segített Niki Lauda megmentésében az 1976-os Német Nagydíjon.

A Niki Lauda és James Hunt rivalizálásáról készült mozifilmben Sean alakította édesapja karakterét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik