Autósport: amputálhatják a korábbi F1-es versenyző lábát

Vágólapra másolva!
2019.07.11. 10:47
null
Martin Donnelly újabb operációkon eshet át
Jótékonysági rendezvényen szenvedett nagy balesetet Martin Donnelly, és mivel ismét az a lába sérült meg, amely egy korábbi F1-es versenyhétvégén is, könnyen lehet, hogy ezúttal amputálni kell a lábát.

 

Martin Donnelly 1989-ben rajthoz állt egy versenyen, majd 1990-ben szinte a teljes idényt teljesítette a Formula–1-ben. A Spanyol Nagydíj időmérőjén azonban hatalmas balesetet szenvedett – amely soránkirepült az autójából–, és eza profi pályafutása végét jelentette.

Bár abból a sérüléséből Donnelly nagyjából felépült, egy Írországban rendezett jótékonysági eseményen ismét nagyot bukott, ráadásul, miután leesett a motorkerékpárról, egy másik versenyző áthajtott a lábán. Szerencsétlenségére éppen az a lába sérült meg, amely korábban is, ami azt jelenti, hogy térd alatt amputálhatjákaz érintett végtagot. Donnelly segítésére adománygyűjtést írtak ki egy ilyen célra létrejött oldalon.

„Martin sosem keresett pénzt a Formula–1-ben. Minden héten keményen dolgozik, tanít, és bármit megtesz, hogy fizetni tudja a számláit" – olvasható az adománygyűjtés leírásánál.

Eredetileg 10 000 fontot szerettek volna gyűjteni Donnelly felépülésére, ez az összeg azonban kevesebb mint 24 óra alatt össze is gyűlt, így az új célt először 25 000, majd 50 000 fontra emelték. A leírásban az is szerepel, hogy a pénzre azért van szükség, mert Donnelly legalább három hónapig nem dolgozhat, és nincs megtakarítása sem.

Az exversenyző lábát az1990-es balesetután egyszer már majdnem amputálni kellett. A mostani balesetét követően átesett egy operáción, de később fertőzés miatt egyre rosszabbodott az állapota. Az 50 000 fontos célösszegből eddig közel 40 000 gyűlt össze – az adakozók között korábbi autóversenyzők is vannak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik