Autósport: Alonsóék nyerték meg a daytonai egynapos versenyt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.27. 22:27
Ezen a hétvégén rendezték meg a daytonai 24 órás futamot, amelyen az időjárás miatt csak a verseny bő fele hozott igazán akciódús versenyzést, és amelyen végül a kétszeres Formula–1-es világbajnok, az F1-ből tavaly visszavonuló Fernando Alonsót is foglalkoztató csapat győzött – a spanyol mellett a szintén korábbi F1-es Kobajasi Kamui, Renger van der Zande és Jordan Taylor volt még a csapat tagja. A szintén volt F1-es pilóta, egyszeres futamgyőztes Pastor Maldonado kategóriagyőztesnek mondhatja magát: összetett hatodikként megnyerte az LMP2-t.

A 24 órás versenyen éjszaka indult be a káosz, amikor óriási eső hullott a pályára, s futó óra mellett felfüggesztették a versenyzést, miután ütközések és kicsúszások sora kuszálta össze a sorrendet. A versenyben a spanyol Fernando Alonso többször is az élre állt, végül egy órával a leintés, a második megszakítás előtti pillanatokban végleg megszerezte az első helyet, amikor a szintén korábbi F1-es pilótát, Felipe Nasrt előzte meg.

Alonsóék előnye a végén mindössze 13.458 másodperc volt, a harmadik helyen a 13.964 másodperc hátránnyal befutó Ricky Taylor, Hélio Castroneves és Alex Rossi vezette egység zárt.

Az LMP 2-es kategóriában az összetettben hatodik helyen záró egység győzött, amelynek tagja a szintén korábbi F1-es pilóta, Pastor Maldonado is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik