Alonso mindent megtesz, hogy elérje álmát: a „triple crown"-t (Fotó: AFP)

Amellett, hogy 2018-ban a McLaren-Renault versenyzője lesz a Formula–1-ben, a hosszútávú sportautó-világbajnokság szinte összes versenyén is rajthoz áll Fernando Alonso a Toyota színeiben. Előreláthatólag egyedül a Fudzsiban rendezendő versenyhétvégét lesz kénytelen kihagyni, az ugyanis ütközik az F1-es Amerikai Nagydíjjal.

„Sosem titkoltam, hogy a célom megnyerni a motorsport mesterhármasát, az F1-es Monacói Nagydíjat, az Indy 500-at és a Le Mans-i 24 órás versenyt – nyilatkozta a spanyol pilóta. – Tavaly megpróbáltam az Indy 500-at, és bár közel voltam, végül elmaradt a győzelem. Idén a McLarennek köszönhetően lehetőségem lesz, hogy a Le Mans-i diadalért küzdhessek. Ez nagy kihívás, sok minden sikerülhet félre, de készen állok, és már alig várom a csatákat."

„Az, hogy a WEC-ben versenyezhetek, csak a megértésnek és a McLarennel való szoros kapcsolatomnak köszönhetően jöhetett létre, s nagyon boldog vagyok, amiért meghallgattak és megértették, mit is jelent ez számomra. Ez a kihívás viszont semmit nem vesz el a fő célomtól, a Formula–1-től. 2018-ban arra törekszem, hogy elég versenyképesek legyünk az összes futamon, és biztos vagyok abban, hogy közel járunk ennek eléréséhez" – mondta Alonso.

A kétszeres F1-es világbajnok már megkezdte a felkészülést a hosszútávú viadalokra: a múlt hétvégén a daytonai 24 órás futamon állt rajthoz Lando Norrisszal és Phil Hansonnal egy csapatban. A United Autosports autója a 13. pozícióból indulhatott, ám végül csak a 38. helyen ért célba, hátránya ráadásul a végére 91 körös lett a győztes Filipe Albuquerque, Christian Fittipaldi és Joao Barbosa alkotta csapattal szemben.