AutoGP: Kiss Pál Tamás célja a bajnoki remény életben tartása

Vágólapra másolva!
2014.08.15. 09:54
A hét végén a németországi Nürburgringen folytatódnak az AutoGP küzdelmei Kiss Pál Tamással, aki a legendás helyszínen próbál meg közelebb férkőzni a bajnoki pontversenyt vezető Szato Kimijához.

Legutóbb a Red Bull Ringen Kiss Pál Tamás két második helyezést szerzett csapatváltást követően, ezzel feljött az összetett második helyére, de 43 pont a hátránya a japánnal szemben, és a Nürburgring után már csak Estorilban rendeznek két futamot 2014-ben. Azaz Szato már most bajnok lehet, főleg, ha Kiss Pál Tamás és három riválisa továbbra is körbeveri egymást.

A versenyhétvége érdemi része ezúttal is pénteken veszi kezdetét a szabadedzéssel és a kvalifikációval. Az első futamot szombaton, a másodikat vasárnap rendezik, a versenyeket az Eurosport 2 felvételről sugározza (szombaton 19 órától, vasárnap 17.45-től).

„Paul Ricard óta többször közel álltam ahhoz, hogy felállhassak a dobogó legmagasabb fokára, ám valami mindig hiányzott. Természetesen fontos szempont lesz az is a hétvégén, hogy a bajnoki reményeket is életben tartsuk. Az igazat megvallva, a negyvenhárom pontos hátrány miatt már inkább csak matematikai az esély a végső győzelemre, de csalódnék magamban, ha nem küzdenék az utolsó pillanatig" – mondta Kiss Pál Tamás.

A bajnokság élcsoportja: 1. Szato Kimija (japán) 181 pont, 2. Kiss Pál Tamás 138, 3. Andrea Roda (olasz) 133, 4. Kevin Giovesi (olasz) 131, 5. Markus Pommer (német) 125

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik