Africa Race: minden elképzelést felülmúlóan teljesítenek a magyarok

ZS. B.ZS. B.
Vágólapra másolva!
2020.01.15. 21:43
null
Minden elképzelést felülmúlóan teljesítenek a magyarok
Az Africa Race szerdai megméretésén a kamionosok mezőnyében az eddigi éllovas Igor Bouwens technikai hiba miatt félbeszakította a szakaszt, így a nap során egymást segítő két magyar egység állt az összetett élére.

 

Kovács Miklósék sokáig probléma nélkül haladtak, de később a dűnék között rekedtek, ahonnan Fazekas Károlyék egysége húzta ki őket. A folytatásban a magyarok Fazekas vezetésével együtt haladtak a célig, így eddig minden elképzelést felülmúlóan teljesítenek.

„Úgy gondolom, bátran jelenthetjük ki: ez volt az eddigi legjobb napunk az Africa Eco Race-en, ráadásul mindez olyan szakaszon, amelyről minden versenyző álmodozik, amikor elkezdi a terepralizást – mondta Fazekas. – Nagyon örülök az eredménynek, ugyanakkor remélem, hogy eljön majd az a nap is, amikor az egész versenyt meg tudjuk nyerni.”

Kovács háláját fejezte ki magyar bajtársának: „Egy ideig minden nagyszerűen ment, remek volt a tempónk, aztán az egyik dűnére nem tudtunk felmenni, nem volt meg a lendület, így amikor csúsztunk lefelé, ráborultunk egy sziklára. Karcsi barátom húzott ki bennünket, akinek nagyon köszönöm a segítséget és gratulálok is neki, hogy az első itteni részvétele alkalmával kategóriagyőzelmet aratott ezen a hihetetlenül nehéz a szakaszon.”

Az Africa Race csütörtökön egy 415 kilométeres hurokszakasszal folytatódik.

AFRICA RACE
8. szakasz. Aidzidine–Tidjika (össztáv: 450.83 km, ebből szelektív : 429.01 km). Autósok:
1. Geoffroy Noel de Burlin (belga, Polaris) 8:19:17. Kamionosok: 1. Fazekas Károly, Horn Albert, Csákány Péter (magyar, Scania) 8:24:57, ...3. Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László (magyar, Scania) 16:30 p h. Motorosok: 1. Lyndon Poskitt (brit, KTM) 8:07:56. Az összetettben. Autósok: 1. Patrick Martin, Lucas Martin (francia, Mercedes) 35:58:38. Kamionosok: 1. Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László 36:13:11, 2. Fazekas Károly, Horn Albert, Csákány Péter 8:27 p h. Motorosok: 1. Alessandro Botturi (olasz, Yamaha) 36:24:05

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik