Birkózó-vb: Sleisz kikapott – olasz ellenfele lesz Olejniknek

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.10.23. 12:09
A Budapesten zajló birkózó-világbajnokság kedd délelőtti küzdelmei során kiderült, hogy az este a férfiak 97 kilogrammos küzdelmében az olasz Abraham de Jesus Conyedo Ruano lesz Olejnik Pavlo ellenfele a bronzéremért. A nők 65 kilós mezőnyében Sleisz Gabriella 8–0-ra kikapott japán ellenfelétől.   

A női 65 kilósok mezőnyében induló Sleisz Gabriella a japán Gempej Ajana ellen lépett szőnyegre súlycsoportjának nyolcaddöntőjében. Az első pontot japán kapta, miután a hatékonyan védekezve birkózó Sleiszt figyelmeztette a vezetőbíró, és ezzel le is zárult az első menet. A másodikban aztán a japán lány kétszer is felkapta a nála magasabb riválisát és előbb négy, majd két pontért eldobta, ráadásul a végén kapott még egy pontot, így végül 8–0-ra győzve továbbjutott.

A szabadfogásúak 97 kilogrammos kategóriájának bronzmérkőzésén Abraham de Jesus Conyedo Ruano lesz az ukrán születésű Olejnik Pavlo ellenfele a Papp László Sportarénában zajló birkózó-világbajnokság keddi napján.

Az olasz versenyző a vigaszágon, egy élvezetes mérkőzésen, a mongol Batzul Ulziisaikhan 8–4-es legyőzésével vívta ki a jogot, hogy megküzdjön a dobogós helyért. Eddigi legjobb eredményét még kubai színekben érte el, amikor 2015-ben ezüstérmes lett a Pánamerikai Játékokon.Olejnik Pavlo és Abraham de Jesus Conyedo Ruano csatájára a 18.00 órakor kezdődő esti programban kerül sor.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik