Birkózó-vb: „Álmodtam már arról, hogy Budapesten fent állok a dobogó tetején”

Vágólapra másolva!
2018.10.11. 08:15
Október 20-án rajtol a budapesti birkózó-világbajnokság, ám a kötöttfogásúak csak október 25-én lépnek először szőnyegre. Az NSO Tv a tatai edzőtáborban látogatta meg a válogatottat, először Sike András szövetségi kapitány, Korpási Bálint és Lám Bálint beszélt a felkészülésről, valamint a várakozásairól, most Kiss Balázson és Lőrincz Tamáson a sor.



A 97 kg-ban érdekelt Kiss Balázs felkészülését térdsérülés nehezíti, világbajnokunk azonban pozitívan tekint a világbajnokság elé.


A 97 kg-ban érdekelt Kiss Balázs felkészülését térdsérülés nehezíti, világbajnokunk azonban pozitívan tekint a világbajnokság elé.

„Az elmúlt hetekben nem olyan volt a felkészülésem, ahogy azt szerettem volna, ettől függetlenül nyugodt vagyok. Az előző évek tapasztalatai szerint ugyanis akkor szerepeltem jól világversenyen, ha előtte valamilyen sérülés hátráltatott. Remélem, ez a széria folytatódik és eredményes vébét zárok Budapesten.”

Arról babonából nem akart beszélni, hogy milyen célokkal vág neki a viadalnak, azt azonban elmondta, álmodott már arról, hogy a dobogó tetején áll a hazai közönség előtt.

Az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamásnak is van már tapasztalata arról, milyen egy itthoni világversenyen szőnyegre lépni, az éremszerzés azonban eddig még nem jött össze neki a magyar szurkolók előtt.

„Nyilván most nagyobb figyelem hárul ránk, mintha máshol rendeznék a vébét. Lehet ez pozitív és negatív is, de mindannyian igyekszünk pozitívan felfogni, hiszen telt ház előtt szőnyegre lépni óriási löket lesz és nagy erőt fog adni. Bízzunk benne, hogy a közönség segítségével minél messzebb jutunk a versenyben.”

Birkózó vb: íme, a teljes program a magyarokkal!

A MAGYAR KÖTÖTTFOGÁSÚ BIRKÓZÓ-VÁLOGATOTT VB-KERETE
Andrási József (55 kg), Torba Erik (60 kg), Váncza István (63 kg), Krasznai Máté (67 kg), Korpási Bálint (72 kg), Lőrincz Tamás (77 kg), Bácsi Péter (82 kg), Lőrincz Viktor (87 kg), Kiss Balázs (97 kg), Lám Bálint (130 kg)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik