Birkózó-vb: Akkora könyököst kaptam, hogy leoltották a villanyt – Lőrincz T.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2018.10.28. 18:25
A budapesti birkózó-világbajnokságon a kötöttfogásúak 97 kilogrammos súlycsoportjában Kiss Balázs a bronzmérkőzésen a szerb Mihail Kadzsalával szemben 4:4-re végzett, de utóbbi nagyobb értékű akciója miatt legyőzte őt. Lőrincz Tamás pedig nagy csatában kikapott az orosz Alekszandr Csehirkintől, így ezüstöt szerzett a 77 kilósok között. Az NSO Tv stábja utolsó mérkőzésük után beszélgetett a magyarokkal.

Kiss Balázs természetesen nem örül a vereségnek, de hiányérzet nem maradt benne.

„Meg is mondom miért: jól birkóztam. Mindent kiadtam magamból, úgyhogy tiszta a lelkiismeretem. Betartottam a taktikát: meginteni, akciót csinálni. Nem is gondoltam volna, hogy tudok rajta akciót csinálni, ráadásul lentről a pörgetés is majdnem megvolt. Csak amiatt vagyok bosszús, hogy ez hazai közönség előtt nem sikerült.”

Lőrincz Tamás veresége után előbb Sike András szövetségi kapitánnyal beszélgettünk, aki nagyon bosszús volt a bíráskodás miatt.

„A délelőtti küzdelmek során Kiss Balázs is felállt, és azt mondták, hogy három másodpercen belül nem lehet onnan felállni, mert ez az új szabály. Erre föl most a Tomi ellenfele feláll egy másodperc alatt, és azt mondják, nincs ilyen szabály. Jó lenne már eldönteni, hogy mi a szabály.”

Lőrincz Tamás egyébként nem tudott erről a bizonyos új szabályról, őt inkább az orosztól kapott könyökös viselte meg.

„Még pár napig szomorú leszek, de nagyon örülök neki, hogy életem első világbajnoki döntőjét hazai közönség előtt birkózhattam. Nagyon bizakodó voltam, mert jól ment ebben a két napban a birkózás, és fantasztikus volt a közönség, de akkora könyököst kaptam, hogy azonnal leoltották a villanyt, bár biztos vagyok benne, hogy nem szándékos volt, csak pont belenéztem. Nagyon sajnálom.”

Arról is megkérdeztük: mi várt Csehirkin doppingtesztjéről, hiszen az orosztól a tavalyi vb után elvették ezüstérmét, amelyet így honfitársunk kapott meg.

„Nem szeretnék ezzel foglalkozni, de nagyon nem szeretnék így nyerni. Nem tudom elmondani, hogy mekkora lett volna hazai közönség előtt nyerni, és ezt sehogy sem lehetne visszaadni.”

BIRKÓZÁS,VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST, 9. NAP
KÖTÖTTFOGÁS
97 KG, BRONZMÉRKŐZÉS
Mihail Kadzsala (szerb)–Kiss Balázs 4:4 – nagyobb értékű támadással

77 KG, DÖNTŐ
Alekszandr Csehirkin (orosz)–Lőrincz Tamás 3:1

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek