Birkózás: felavatták két magyar legenda síremlékét – képgaléria

Vágólapra másolva!
2018.10.19. 19:42
A budapesti világbajnokság kezdete előtt egy nappal az Új Köztemetőben felavatták a magyar birkózósport két legendás alakja, Kozma István és Keresztes Lajos új síremlékét.
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK (FOTÓK: FÖLDI IMRE)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK (FOTÓK: FÖLDI IMRE)

 

Ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadás mellett leplezték le és koszorúzták meg a két nagy bajnok, a kétszeres olimpiai, háromszoros világbajnok, Európa-bajnok Kozma István és mestere, a székelyföldi magyar, olimpiai, valamint Európa-bajnok Keresztes Lajos felújított síremlékét. Kozma szobrának megalkotója Sárosi Tibor, míg a Keresztes sírján látható birkózók figuráját Lelkes Márk készítette.

Németh Szilárd, a magyar sportági szövetség elnöke méltatta a két korszakos sportoló versenyzői, illetve edzői pályafutását, és külön kiemelte, hogy az ünnepségen jelen lévő ifjú birkózók méltán tekinthetik példaképüknek Kozma Istvánt és Keresztes Lajost.

A felújított síremlékek avatásán a magyar szövetség vezetőin kívül megjelent Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, Nébald György, az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke, továbbá ott voltak a Vasas SC képviselői is, valamint a magyar birkózás nagyjai közül többen, olimpiai, világ- és Európa-bajnokok, érmesek, helyezettek, edzők, mesterek.

Székelyföldről is érkezett küldöttség, élén Bokor Sándorral, Parajd polgármesterével és Albert Mátyással, a székely birkózók vezetőjével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik