Nem illik rugdosni azt aki már a földön van

Vágólapra másolva!
2012.05.05. 14:05
A Leiria történetének talán az eddigi legsötétebb időszakát éli. Klubjuk a csőd szélén, 16 játékosuk szerződést bontott és távozott...

A Leiria történetének talán az eddigi legsötétebb időszakát éli. Klubjuk a csőd szélén, 16 játékosuk szerződést bontott és távozott, a tabellán pedig tökutolsók és már esélyük sincs előzni. Most mihez kezdjünk velük?A Leiria történetének talán az eddigi legsötétebb időszakát éli. Klubjuk a csőd szélén, 16 játékosuk szerződést bontott és távozott, a tabellán pedig tökutolsók és már esélyük sincs előzni. Most mihez kezdjünk velük?

Én tényleg sajnálom a Leiriát. Ez az év maga lehetett számukra a pokol. Láttuk már csőd szélére kerülni a topcsapatnak számító Boavistát, akik jelenleg a harmadosztályban vitézkednek, de olyat amit múlt hétvégén a Leiria csinált, nemhogy a portugál élvonalban, de még sehol máshol nem láttam.

Ez az egész már valahol akkor elkezdődött, amikor ott kellett hagyniuk stadionjukat, mivel nem tudták eltartani a 2004-es EB-re épült tarka-barka fészket. Nem is csoda, hiszen meccseiken a nézőtér háromnegyede üresen tátongott. Persze tuti, hogy ennek a folyamatnak sokkal régebbre húzódnak a gyökerei, de én csak ekkor figyeltem fel a csapat problémáira.

Estádio Municipal de Leiria

az a bizonyos "tarka-barka fészek"

Múlt héten tehát 16 játékos bontott szerződést a Leiriával, mivel hónapok óta nem kaptak fizetést. A Feirense ellen 8 játékossal álltak ki és veszítették el a meccset 0-4-re, most pedig a Da Luzba látogatnak. Sokáig kérdéses volt, hogy egyáltalán ki tudnak-e majd állni, sztornózva lesz-e találka, de így kb. 6 órával a kezdőrúgás előtt úgy néz ki, megtartják a szezonbéli utolsó hazai mérkőzésünket.

Jó hírnek tekinthető, hogy a múltheti szorítónyolcassal ellentétben most ki tud állítani a Leiria 14 spílert, akiknek a java persze ifi-, és kölcsönjátékos (4 játékos kölcsönben a Benficától), mégis attól félek, hogy ebből a meccsből sem a Leiria, sem pedig mi nem jövünk ki majd jól.

Mert ugye mégis mit kéne tennünk? Jól megszórni szerencsétleneket, hogy valamennyiüknek elmenjen a maradék kedve is a focitól és mondjuk péknek szegődjenek? Nem illik rugdosni azt aki már a földön van. Nem szép dolog és ziher, hogy a közvélemény nem szimpatizálna vele (kivéve persze minket, benfiquistákat). Vagy esetleg legyen egy nyugis, hajtás nélküli 2-0? Akkor meg jól megkapnánk, hogy mit akarunk, ha még azt sem tudjuk elintézni, aki egy fűszálban kapaszkodik?!

Így áll tehát a helyzet. Persze a 3 pontot és ezzel együtt a második helyet is borítékolhatjuk. Ez legalább annyira biztos, mint a Reszkessetek Betörők! karácsonykor.

Jah, és persze pár szót a várható felállásról: tippelni sem merek!

A meccs 21:30-kor kezdődik párhuzamosan a további összes párosítással. Sztrímek a PlanetBenfica.com-on. A DigiSport Plus 21:25-től közvetíti a Sporting-Porto meccset.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik