Ifi BL: „nagyobb és jobb” lesz a sorozat a következő szezontól

Vágólapra másolva!
2014.09.18. 22:17
A 2015–2016-os szezontól állandó UEFA-versenysorozat lesz az ifjúsági Bajnokok Ligája, a résztvevők számát pedig felemelik 64-re. Az európai szövetség elképzelése szerint „nagyobb és jobb" lesz a sorozat, amelyben részt vesznek majd tagországok ifjúsági bajnokcsapatai is, így úgy szélesítik ki a résztvevő nemzetek számát, hogy közben a jelenlegi formátum is megmarad.

Tehát a mindenkori 32 BL-résztvevő klub ifjúsági csapatai a mostani rendszer szerint ugyanabban a nyolc csoportban küzdenek meg egymással, de a következő szezontól emellett az UEFA-koefficiens alapján az első 32 helyen rangsorolt ország ifjúsági bajnokai is lehetőséget kapnak. Amelyik országnak nincs ilyen csapata, vagy érintett a „rendes" formátumban, a sorban következő ország együttesével lesz helyettesítve.

A hazai bajnokcsapatok két oda-visszavágós kört játszanak, az állva maradó nyolc együttes megküzd a „rendes" formátum nyolc csoportmásodikjával, és a győztesek csatlakoznak a „rendes" formátum nyolc csoportgyőzteséhez.

A nyolcaddöntők és negyeddöntők egy meccsen dőlnek el, a házigazdát sorsolják. Az egymeccses elődöntőt semleges pályán rendezik meg.

Az U19-es kategória megmarad, de lehetőség lesz három U20-as játékos nevezésére a 40 fős keretekbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik