BL: spanyol dominancia, Brazília második, Anglia hátul kullog

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.18. 16:04
Spanyolország adja a legtöbb játékost a Bajnokok Ligájába a 2014–2015-ös szezon 32 főtáblás csapatát tekintve, Brazília a második.

Xabi Alonso vs. Davis Silva: spanyolok párharca egy német–angol összecsapáson


A spanyolok 82 labdarúgóval képviseltetik magukat a legrangosabb európai sorozatban, a teljes mezőnyből 17 csapatban (abból 13 nem a Primera Divisiónból) találunk labdarúgót a 2010-es világbajnok nemzet képviseletében.

A BL-be szintén négy klubbal résztvevő Németország 56, Anglia viszont csak 17 játékost ad a sorozatba, eggyel többet, mint Fehéroroszország. Ez a szám (pontosabban a szakadék mérete) magyarázatul is szolgálhat az angol válogatott elmúlt szezonbeli eredményeire.

Spanyolország után a második legtöbb labdarúgót Brazília adja a BL-be (76), a világ legnagyobb futballexportőr nemzete a 32-ből 26 együttesben van jelen egy vagy több labdarúgóval. Az ukrán Sahtar Doneckben egy kezdőcsapatnyinál is több (13) szerepel, míg a Benficában kilenc.

A spanyol újság rangsorában a negyedik helyen Franciaország (44) áll, az ötödik Portugália (36), a hatodik Olaszország.

Magyarországot egyetlen labdarúgó, Megyeri Balázs, az Olympiakosz kapusa képviseli. Hozzánk hasonlóan egy játékost felmutató nemzetnek számít a jelenlegi BL-ben Szlovákia, Románia Skócia, Észak–Írország és Montenegró.

Az As riportjában kizárólag azokat a játékosokat vette figyelembe, akik 1993 előtt születtek és legalább második éve jelenlegi klubjuknál futballoznak. Az UEFA minden egyes, a sorozatba nevezett játékos alapján készült adatait felhasználva viszont így néz ki a nemzetek rangsora:

BL: A LEGTÖBB JÁTÉKOST DELEGÁLÓ NEMZETEK
Spanyolország123
Portugália
83
Brazília
79
Németország
70
Franciaország
52
Oroszország
51
Anglia
43
Olaszország
43
Hollandia
26
Svédország
26
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik