BL: Kisiskolások egy gyáva edzővel - 7 kemény Ibra-mondat a Barcáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.21. 13:29
null
Érkezéskor még mosolygós volt (Fotó: Reuters)
A Paris Saint-Germain megpróbálja a lehetetlent, a hazai pályán összeszedett kétgólos hátrányát (1–3) kellene megfordítania a Barcelona otthonában a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. Kedd este a párizsi mérkőzésről eltiltás miatt hiányzó Zlatan Ibrahimovic is ott lesz a pályán, aki a 2009–2010-es idényben a katalán sztárcsapat labdarúgója volt.

 

Zlatan a 2014–2015-ös szezon őszi szakaszában ellenfélként már pályára lépett a Camp Nouban, sőt gólt is szerzett a BL-csoportkörben rendezett mérkőzésen, amelyet a Barcelona 3–1-re megnyert. Akkor azt kérdezték a svéd csatártól, maradtak-e barátai a klubnál. „Igen, kilencvenezer a lelátón és huszonkettő a pályán” – felelte akkor Ibra.

A PSG ásza 41 mérkőzésen 21 gólt szerzett a Barcelona mezében, egy szezont követően aztán visszatért Olaszországba, az AC Milan együtteséhez. Távozása óta Ibrahimovic számos alkalommal emlékezett vissza barcelonai korszakára. A Sky Sports a mérkőzésre hangolódva összegyűjtötte a csatár 7 kemény (és egy kevésbé kemény) mondatát a Barcelonával kapcsolatban.

„Mindig arról álmodoztam, hogy egyszer a Barcelona játékosa leszek. Később viszont úgy éreztem, talán jobb megőrizni az álmokat, mint valóra váltani őket” – nyilatkozta Ibra, amikor Gareth Bale madridi átigazolásával kapcsolatban kérdezték.

Az előtérben Messi, a háttérben Zlatan figyel (Fotó: Reuters)
Az előtérben Messi, a háttérben Zlatan figyel (Fotó: Reuters)

„Az első hónapokban minden szép és jó volt, aztán Messi elkezdett panaszkodni. Középen akart játszani, nem a szélen. Ezért a játékrendszer 4–3–3-ról 4–5–1-re változott, aminek én ittam meg a levét. Többé nem volt meg az a szabadságom a pályán, ami ahhoz kell, hogy a legjobb legyek” – írta Ibra önéletrajzi könyvében barcelonai korszakának fordulópontjáról.

„Vettek egy Ferrarit, de úgy vezették, mint egy Fiatot” – foglalt össze a svéd velős kritikáját Pep Guardiola vezetőedzői ténykedésével kapcsolatban.

(Fotó: Reuters)
(Fotó: Reuters)

„Azt kiabáltam az arcába, hogy »nincs vér a pucádban«. Majd hozzátettem: »Elmehetsz a francba!« Teljesen elvesztetettem a fejem. Arra számítottam, hogy Guardiola pár szóban azért reagál a kirohanásomra, de gyáván és gerinctelenül viselkedett. Egy szót sem szólt, és soha többet nem került elő a téma” – idézte fel Ibra a 2010-es BL-kiesés utáni öltözői hangulatot. A Barcelonát a későbbi győztes, Zlatan korábbi csapata, az Internazionale ejtette ki.

Guardiola és Ibrahimovic (Fotó: Reuters)
Guardiola és Ibrahimovic (Fotó: Reuters)

További idézetek a svédtől barcelonai „megpróbáltatásairól”:

„Úgy éreztem magam, mintha visszamentem volna az Ajaxhoz, mintha újra iskolás lettem volna. A játékosok egyike sem viselkedett szupersztárként, ami nagyon furcsa volt. Messi, Xavi, Iniesta, az egész csapat olyan volt, mint az iskolás srácok. A világ legjobb futballistái lógó fejjel álldogáltak, én pedig nem értettem, mi történik körülöttem. Szörnyű volt.”

„Mindenki azt tette, amit mondtak neki. Nem illettem a képbe, egy cseppet sem. De idővel alkalmazkodtam, beleszürkültem a környezetbe. Túl kedves lettem. Azt mondtam, amit a körülöttem lévők hallani akartak. Még a csapattársaimmal sem kiabáltam. Unalmas voltam. Megszűntem Zlatannak lenni.”

„Amikor megtudtam, hogy csere leszek az Almería elleni meccsen, eszembe jutott, amit Guardiola az autókkal kapcsolatban mondott, hogy a Barcelonában nem szokás Ferrarival vagy Porschéval edzésre járni. Mi ez a baromság? – gondoltam. – Azzal járok, amivel akarok. Lesz mivel felbosszantani a sok idiótát. Beültem a Ferrarimba, és gázt adtam, majd leparkoltam az edzőközpont bejárata előtt. Jó nagy cirkusz lett belőle. Az újságok megírták, hogy az autóm annyiba kerül, mint az Almería összes játékosának egyhavi fizetése. Nem érdekelt, mit firkálnak. A sajtóbotrány már csak hab volt a tortán. Elhatároztam, hogy nem hagyom magam” – írta önéletrajzi könyvében a lázadó Zlatan.

Azért akadnak szép emlékfoszlányok is.

„A Camp Nou fantasztikus hely. Egy évet töltöttem ott, nagyszerű élmény volt. Sokat tanultam a pályán és azon kívül is. Számomra a Barcelona csodálatos klub, csak pozitív dolgokat mondhatok.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

20.45: BarcelonaParis SG (Tv: DIGI Sport1) – ÉLŐBEN AZ NSO-N!
Az első mérkőzésen: 3–1
20.45: Bayern München–Porto (Tv: Sport1) – ÉLŐBEN AZ NSO-N!
Az első mérkőzésen: 1–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik