BL: Ibrahimovic és Suárez? Ezt én sem értem… - Luis Enrique

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.20. 21:21
Bayern München vagy Porto? Barcelona vagy Paris Saint-Germain? Kedd este minden kiderül! A Bajnokok Ligája-negyeddöntők visszavágói előtt a vezetőedzők értékelték az esélyeket. Mondanunk sem kell, mind a négy edző kemény meccsel és továbbjutással számol.

Meglepetés Portugáliában, a Bayern München sima, 3–1-es vereséget szenvedett a Portótól, Pep Guardiola a kétgólos hátrány ellenére azonban bizakodó.a Bayern München sima, 3–1-es vereséget szenvedett a Portótól, Pep Guardiola a kétgólos hátrány ellenére azonban bizakodó.

„Kőkemény meccs lesz, de ha egy ekkora klubot edzel, mint a Bayern München, minden nap ehhez hasonló kihívásokat hoz. Az előző hónapokban karrierem legnehezebb időszakát éltem át. Sokat tanultam ezalatt a futball szenvedélyéről” – mondta Guardiola.

Guardiola nehéz időszakon van túl elmondása szerint (Fotó: Reuters)
Guardiola nehéz időszakon van túl elmondása szerint (Fotó: Reuters)

A spanyol a barcelonai sikerei után a Bayern Münchennél a Bajnokok Ligájában még nem tudott fináléba jutni, mivel tavaly a Real Madrid 5–0-s összesítéssel búcsúztatta el a bajorokat az elődöntőben.

„A március és az április döntő jelentőségű a csapatok életében, de jól dolgoztunk, így megígérhetem, hogy mindent megteszünk a visszavágón a sikerért. Egy lépésre vagyunk a német bajnoki címtől és egyre a BL elődöntőjétől. Meg vagyok győződve arról, hogy kedden mindent megtesznek a srácok, nekem pedig szakvezetőként ez bőven elég. A játékosok a hőseim, és örökre a szívembe zárom őket” – tette hozzá a bajorok mestere.

„Természetesen a visszavágóra teljesen más taktikát dolgoztunk ki, több csere is lesz a kezdőcsapatban a portói találkozóhoz képest. A hozzáállásunk ennek ellenére változatlan, nyerni akarunk most is. Nem gondolkodom sokat azon, mire készül a Bayern. Kimegyünk a pályára, és tesszük a dolgunkat. Büszkék vagyunk arra, amit eddig elértünk, de itt még nincs megállás…” – mondta Julen Lopetegui, a Porto vezetőedzője.

Barcelonában egyszerűbbnek tűnik a helyzet, a katalánok magabiztos, 3–1-es sikert arattak Párizsban, így a PSG-nek egy kisebb csodára lesz szüksége a továbbjutáshoz.

„A képlet egyszerű, a párizsiak számára az első meccs csalódást jelentett, így kedd este minden erejüket bevetve támadnak majd. Nem merem kijelenteni, hogy mi vagyunk az esélyesebbek, ám azt elmondhatom, csúcsformában van a csapat” – mondta Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője, aki Luis Suárezről is szót ejtett.

Luis Enrique sem érti, miért sikerült Suáreznek az, ami Ibrának nem (Fotó: Reuters)
Luis Enrique sem érti, miért sikerült Suáreznek az, ami Ibrának nem (Fotó: Reuters)

„Fogalmam sincs, Suárez miért tudott itt beilleszkedni, Zlatan Ibrahimovic pedig miért nem, ezt én sem értem. Az uruguayinak is nehezen indult a barcelonai pályafutása, mostanra azonban csúcsformába lendült, és szórja a gólokat. Egy igazi klasszis szerződtetése mindig zsákbamacska, sosem könnyű egy új városhoz és egy új csapathoz hozzászokni, ő azonban szerencsére magára talált, csak dicsérni tudom” – tette hozzá Luis Enrique, aki szerint az „odavágón” eltiltott Ibrahimovic visszatérése nem változtat a PSG stílusán, így a gránátvörös-kékek ugyanúgy készülnek a visszavágóra, mint az első meccsre.

„Ne szépítsük, ez borzalmasan nehéz lesz, de tudjuk, mi vár ránk, nem egy iskolai kirándulásra készülünk…” – kezdte a sajtótájékoztatót Laurent Blanc, a PSG edzője.

„Folyamatosan támadnunk kell, ráadásul a Barcelona ellen szinte lehetetlen kapott gól nélkül lehozni egy meccset, így az esélyeink finoman szólva sem biztatóak. Nincs vesztenivalónk, mindent feltehetünk egy lapra, az ilyen meccseket pedig nagyon szereti Zlatan Ibrahimovic! Nehéz összehasonlítani a PSG-t a Barcelonával, a katalánok csapata már »elkészült«, nálunk azonban még mindig építkezés folyik” – tette hozzá Blanc.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

20.45: Barcelona–Paris SG (Tv: DIGI Sport1)
Az első mérkőzésen: 3–1
20.45: Bayern München–Porto (Tv: Sport1)
Az első mérkőzésen: 1–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik