A Vidi ismét szembekerülhet a Ludogoreccel (Fotó: Török Attila)

 

A fehérvári csapat kedden 19.15-től játszik a svéd Malmö vendégeként, majd a visszavágón egy héttel később (augusztus 14-én) 20 órától fogadja riválisát a felcsúti Pancho Arénában. Amennyiben a Vidinek sikerül továbbjutnia a párharcból, úgy az UEFA kiemelése alapján hét csapat közül kerül ki az ellenfele a BL-playoffban: az ebben a körben csatlakozó holland PSV, valamint a Celtic (skót)–AEK Athén (görög), Salzburg (osztrák)–Shkëndija (macedón) és Asztana (kazah)–Dinamo Zagreb (horvát) párharcok továbbjutói jöhetnek szembe. Itt a tét már a Bajnokok Ligája csoportköre lenne, de vereség esetén is legalább az Európa-liga főtáblájára kerülne a magyar bajnok.

Ha nem sikerül kiejteni a svéd ellenfelet, akkor a magyar bajnoknak az El-playoffban kell egy párharcot vívnia a csoportkörért, a kiemelésnek köszönhetően már azt is lehet tudni, hogy kik lehetnek a lehetséges riválisok: Ludogorec Razgrad (bolgár)/Zrinjski (bosnyák), Sheriff (moldovai)/Valur Reykjavík (izlandi), Spartaks Jurmala (lett)/Suduva (litván), The New Saints (walesi)/Midtjylland (dán), Torpedo Kutaiszi (grúz)/Kukësi (albán).

A listából kivehető, hogy a sors szeszélye folytán a Vidi akár ismét szembekerülhet a BL-ben már legyőzött Ludogoreccel, igaz, ehhez több dolognak is össze kell jönnie.

A BL-playoffkör sorsolását déltől, az Európa-ligáét 13.30-tól tartják Nyonban.