UEFA: rasszizmusért jelentették az ETO és a Honvéd szurkolóit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.13. 14:10
A Futball A Rasszizmus Ellen Európában (FARE) csoport csapatok sorát, köztük a Győri ETO-t és a Bp. Honvédot is jelentette az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA) antiszemita és rasszista megnyilvánulások miatt.

A 2013. július 17-i Győri ETO FC–Maccabi Tel-Aviv BL-selejtezőn a FARE közleménye szerint „a Győr szurkolói antiszemita rigmusokkal” rukkoltak elő, míg a 2013. július 18-i Vojvodina–Bp. Honvéd El-selejtezőn a kispesti tábor rasszista és homofób rigmusokkal operált. A jelentés szerint a Vojvodina kameruni csatára, Aboubakar Oumarou labdaérintéseinél huhogtak a kispestiek, míg az újvidéki csapatot homofób kántálással („Vojvodina homosexual”) fogadták. A visszavágó 11. percében a FARE náci karlendítéseket és cigányozást tapasztalt.

A FARE jelentette még a lengyel Slask Wroclaw (romaellenes transzparens), a Legia (SS-Totenkopf jelvény használata) és a Piast (huhogás, sértő transzparensek) drukkereit, valamint a horvát Dinamo Zagrebet (őket az UEFA már megbírságolta és szektorbezárásra kötelezte).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik