UEFA: a Slovan a CAS-hoz fordult, gyors eljárást követel

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.08.26. 12:51
null
A Slovan a CAS-hoz fordult (Fotó: AFP, 2019)
A szlovák bajnok Slovan Bratislava a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult a Bajnokok Ligájából történt kizárása miatt.

A Slovannak a selejtező első fordulójában a feröeri Klaksvík otthonában kellett volna pályára lépnie, de előbb szerdán maradt el a mérkőzés, miután a szlovák küldöttség egyik tagjának (nem játékosnál) pozitív lett a koronavírustesztje, majd pénteken mindez megismétlődött. Mindkét alkalommal karanténba zárták a teljes szlovák küldöttséget.

Az UEFA hétfőn közölte, hogy játék nélkül, 3–0-val továbbjuttatta a Klaksvíkot, amely szerda este 20.15-kor a svájci Young Boys vendégeként lépne pályára a 2. körben.

A Slovan elnöke már hétfőn jelezte, hogy nem törődik bele az ítéletbe, mert a klubnak egyik játékosa sem produkált pozitív tesztet.

A CAS-tól gyorsított eljárást kért, első körben azért, hogy hogy el lehessen halasztani a 20.15-ös Young Boys–Klaksvík selejtezőt, majd újabb gyors eljárásban a saját igazát bizonyítaná.

„Két körben összesen 35 játékosunk utazott el Feröerre, valamennyinek negatív lett a koronavírustesztje az utazás előtt és után is, azaz valamennyien játszhattak volna – írja a pozsonyi klub a közleményében. – A pozitív eredmények miatt inkább a feröeri hatóságokat kellene kérdőre vonni. Botrány, hogy egyszabályosan eljáró klubot így fosztottak meg a játék lehetőségétől.”

A CAS jelezte, az UEFA, a Young Boys és a Klaksvík is képviselheti az érdekeit, azaz foglalkozik az üggyel.

Ha a CAS a Slovan szempontjából kedvezőtlen döntést hoz, akkor a pozsonyiak az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában folytatják szereplésüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik