Salzburg: Haaland ára már 30 millió eurónál tart

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2019.11.07. 16:12
null
Erling Haaland pillanatok alatt berobbant az európai elitfutballba (Fotó: AFP)
A Transfermarkt hivatalos honlapján közölte, hogy a Salzburg 19 éves támadójának, Erling Haalandnak az ára 12 millió euróról 30 millió euróra nőtt azok után, hogy 23 gólja van az idény ezen szakaszában – ebbe persze beletartozik az a 7 gól is, amellyel vezeti a Bajnokok Ligája góllövőlistáját.

 

Christian Schwartz, a Transfermarkt egyik koordinátora is megszólalt a Salzburg szupertehetségével, Haalanddal kapcsolatban.

„A fiatal játékosok ára akár néhány héten belül rengeteget változhat, erre tökéletes példa Haaland esete is. Egyértelműen látszott, hogy tehetséges játékos, egyetlen hátránya az volt, hogy csupán Norvégiában és Ausztriában mutathatta meg magát. A Bajnokok Ligája viszont teljesen más. Nagyszerű teljesítményének köszönhetően jóval nagyobbat ugrott az ára” – mondta Christian Schwartz, miután a Transfermarkt 30 millió euróra becsülte Haaland árát.

Haaland négy BL-meccsen 7 gólt ért el – az eddigi találkozók mindegyikén eredményes volt –, teljesítményével maga mögé utasította a lenyűgöző formában futballozó Robert Lewandowskit is, aki ebben az idényben minden Bundesliga- és Bajnokok Ligája-mérkőzésen betalált (a lengyel támadó egy találattal van lemaradva Szoboszlai Dominik csapattársától a BL-ben).

A 19 esztendős csatár iránt minden bizonnyal nagy verseny alakul majd ki – sajtóhírek szerint a Juventus akár 40 millió eurót sem sajnálna odaadni a Salzburgnak Haalandért. Sőt, a Barcelona esetében már 65 millióról lehetett hallani, amire másnap az osztrák csapat már a hírek szerint 100 millióban állapította meg az árát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik